Kauno bendruomenių centrų asociacija

20-oji Aleksoto šventė

Rugsėjo 20 d. vykusią Aleksoto šventę pakoregavo koronavirusas, tačiau po daugelio metų šventė sugrįžo į Lietuvos aviacijos muziejų. Čia tarp lėktuvų eksponatų, skraidant Kauno skraidūnų klubo skraidyklėms bei Antano Gustaičio ANBO II replikai, įvyko gražus koncertas žemėje.

Į šventę atvyko daug garbių svečių, tarp jų ir LR Seimo narių su LRS pirmininku Viktoru Pranckiečiu priešakyje, Šventėje dalyvavo Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos klebonas Valius Zubavičius, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Rolandas Bružas, Kauno seniūnai. Šventę pradėjo KTU tautinio meno ansamblis "Nemunas", atrodė, kad šokėjai skraido tarp lėktuvų, įsisukę į smagų polkos ritmą.
Šokėjus keitė Aleksoto grafo ir grafienės Juozo Janušaičio ir Rūtos Morozovaitės sveikinimai Aleksoto bendruomenei ir jų atliekamos melodijos. Po grafų pasveikinimo Retro programą atliko Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė".

Na, o šventės finale nuskambėjo mūsų mylimo ansamblio "RONDO" nepamirštamos dainos.

Šventėje būta ir kitų malonių akcentų: kaip visada šauniai atrodė Aleksoto voltižieriai, veikė bendruomenės "Restoranas Lituanica", o buvusiai ilgametei Aleksoto seniūnei seniūnų asociacijos prezidentas Bružas įteikė Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos medalį už nuopelnus savivaldai. Smagi buvo šventė!

Šventės akimirkos yra čia.

 

Aleksoto bendruomenės centro informacija.

2020-09-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple