Kauno bendruomenių centrų asociacija

”Ramiai ir atsargiai melodijai davėme laisvę“

Kauno Šilainių bendruomenės centro kūrybinių dirbtuvių projekto veikla ,,Eilėraščio virsmas daina" artėja į pabaigą. Atliktas didžiulis kūrybinis darbas, kurio rezultatą išvysime jau visai netrukus. Dainų albumas bus laisvai prieinamas Šilainių ir Kauno bendruomenėms. Šios dirbtuvės subūrė jaunus vykdytojus ir vyresnius rašančius, dainuojančius žmones kūrybinei, mokomajai, tobulėjimo ir pažinimo veiklai.

Šiuo nekantraus laukimo momentu su kūrybinių dirbtuvių dalyviais kalbėjo poetė, LNRS narė Dalia Kružikaitė- Sakalauskienė., kuri uždavė keletą klausimų šio projekto iniciatoriams ir vykdytojams: Kauno Šilainių bendruomenės centro direktorei, šio projekto iniciatorei ir vadovei, Rimai Andriulionienei; koordinatorei, aktorei, bendruomenės menininkei Editai Niciūtei; dainų kūrėjai ir atlikėjai Robertai Daugėlaitei; fotografų, filmuotojų, medios kūrimo komandai Karolinai ir Sauliui Černevičiams.

 Mes perkėlėme dalį interviu, kurį visą galima paskaityti čia.

Rima, kaip apibūdintumėte šios iniciatyvos atsiradimą ir patyrimus, atsiradusius kūrybinių dirbtuvių eigoje?

            Rima: Mintis atėjo natūraliai. Kelis pastaruosius metus mielai krypstame į meną, kūrybą, vaidybą. Pernai bendruomenės centro folkloro ansamblio "Slaunos su škarpetkutėm" narės dalyvavo žaidime-vakaronėje "Pempinės", Kauno miesto kameriniame teatre. Kaip atlikėjos pasirodė spektaklyje-žaidime “Šventadienė|. Pirmą kartą Kauno bendruomenės centrų istorijoje kauniečiams pristatėme sakralinės poezijos spektaklį "Vėlių eilės". Spektaklyje buvo skaitomos Šilainių poetų eilės. Poetų Šilainiuose daug, bet ne visų eilės turi galimybę virsti dainomis. Tad kodėl gi tuo nepasirūpinus? Taip projekte „Kuriantys Šilainiai“, finansuojamame Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, atsirado galimybė sukurti kūrybines dirbtuves, kuriose tilptų poetų, dainininkų, kūrėjų, atlikėjų, kitų dalyvių idėjos ir būdai jas įgyvendinti. Aktyvi veikla trunka jau trečias mėnuo ir tai atitraukia mus nuo pandemijos sukeltos nūdienos: atskirties, uždarumo, renginių trūkumo. Negana to, turėsime unikalų leidinį - profesionalų muzikinį albumą, kuriame skambės dainos, sukurtos pagal Šilainių poetų eiles. Albumui pasirinkome šių poetų tekstus: Dalios Buragienės, Dalios Poškienės, Julijos Augustauskienės Rudenės, Irenos Žukauskaitės-Jacevičienės, Aldonos Mankutės-Kursevičienės, Vidos Gustaitytės-Bubnienės, Raimundo Eimonto, Zenės Sadauskaitės ir Dalios Kružikaitės-Sakalauskienės.

          Kūrybinės dirbtuvės sukėlė daug džiugaus šurmulio. Susipažinau su puikiais, atvirais, linksmais, iniciatyviais, geranoriškais ir labai kūrybingais jaunais žmonėmis. Dėkinga visiems kūrybinių dirbtuvių dalyviams už jų entuziazmą, įdėtą energiją, išradingumą, teigiamas emocijas.

Ko palinkėtumėte visai bendruomenei ir kartu šio projekto dalyviams? 

            Sveikatos, stiprybės ir kantrybės. Sėkmės ir gerovės darbuose bei kasdieniame gyvenime. 
Puikaus šio albumo dainų pagal Šilainių bendruomenės poetų žodžius klausymo,  kai tik jį pristatysime.

Labai laukiame ir mes šio disko ir įdomaus Kauno Šilainių bendruomenės centro ir jaunųjų kūrybinių meistrų bendro darbo rezultato.

Visą albumą galima pasižiūrėti ir paklausyti čia: https://www.youtube.com/results?search_query=kauno+%C5%A1ilaini%C5%B3+bendruomen%C4%97s+centras

 

 

 

 



2020-12-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple