Kauno bendruomenių centrų asociacija

Aleksoto mažoji olimpiada

Mažoji Aleksoto olimpiada – dideli atradimai kiekvienam.
2020 metų gruodžio 10 dieną Aleksoto bendruomenės centrui ir Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijai organizuojant, buvo surengta Mažoji Aleksoto olimpiada. Nuotoliniu būdu suburtas renginys leido Kauno priešmokyklinio amžiaus vaikams išbandyti save, draugiškai varžytis, mokytis bendradarbiauti. Olimpinę vienybės dvasią kūrė Kauno privatus darželis „Vila vilaitė“, Aleksoto lopšelis-darželis, taip pat „Dvarelio“ bei „Boružėlės“ lopšeliai-darželiai, J. Dobkevičiaus progimnazijos, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos priešmokyklinio amžiaus vaikučiai.
Mažoji Aleksoto olimpiada prasidėjo kelione į „Išminčių šalį“, kurioje vaikai susitiko lapę, pelėdą, erelį, sužinojo gilės paslaptį. Visas savo žinias mažieji olimpiados dalyviai galėjo parodyti atlikdami jiems paskirtas užduotis. Naujos žinios sužadino vaizduotę, skatino atidžiai klausytis, o antroji – „Olimpinės trasos“ užduotis, padėjo ne tik linksmai pasimankštinti, bet išmokė nusiraminti medituojant. Kupini įspūdžių, toliau mažieji dalyviai buvo pakviesti į „Darnios virtuvės paslapčių“ virtualų kambarį. Juodas šokoladas, riešutai, kaip patarė sveikatinimo ambasadorės, turi sveikatai naudingų savybių, na o dailiai įpakuotas ir savo rankomis dekoruotas, toks šaukštelis gali pradžiuginti artimą, dovanoti džiaugsmą. Juk tokia ir yra olimpinė dvasia – ne tik varžytis, bet ir stengtis kurti vienybę bei džiaugsmą. Šokoladiniai šaukštai, stebėti ekrane, netikėtai „atgijo“ ir atsidūrė mažųjų olimpiados dalyvių rankose.
Paskutinė trąsa – „Olimpinis eksperimentas“ – pažintis su Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos biologijos ir gamtos mokslų erdve bei spalvoto eksperimento stebėjimas. Sužadinta vaizduotė, nauji atradimai, bendradarbiavimas, naujos žinios, gera nuotaika, bendravimas – štai tokios didelės Mažosios Aleksoto olimpiados dovanos kiekvienam.
Prizus dalyviams įsigijome iš projekto „Aleksoto bendruomenės centro veiklos plėtra“, finansuojamo LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, lėšų.
Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos informacija.

2020-12-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple