Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kviečiame registruotis NVO žyma

Daugėja NVO statusą turinčių nevyriausybinių organizacijų.
Nuo praėjusių metų spalio žymą "nevyriausybinė organizacija" įsiregistravo apie 830 skirtingų viešųjų įstaigų, labdaros ir paramos fondų bei asociacijų. Duomenis rasite: www.registrucentras.lt/atviri_duomenys/.
NVO žyma - galima gauti vos kelių mygtukų paspaudimu. Todėl labai raginame visas NVO pasirūpinti šią žyma.
Lietuvoje veikiančios nevyriausybinės organizacijos (NVO) jau kurį laiką gali Registrų centre nemokamai įregistruoti vadinamąjį NVO statusą, žymą, leidžiančią lengviau identifikuoti naudą visuomenei kuriančias asociacijas, labdaros ir paramos fondus ar viešąsias įstaigas. Šių metų pradžioje Registrų centro iniciatyva atverti Juridinių asmenų duomenys rodo, kad iki šiol tokia galimybe pasinaudojo beveik 1 tūkst. skirtingų organizacijų, o aktyvumu išsiskiria Kėdainių, Raseinių ir Vilkaviškio rajonuose veikiantys nevyriausybininkai.
Neatlygintinai įregistruoti NVO statusą nevyriausybinei organizacijai paprasta - viešosios įstaigos, asociacijos, labdaros ir paramos fondo ar kito juridinio asmens vadovas tai gali padaryti neišvykęs iš namų, o paprasčiausiai prisijungęs prie Registrų centro savitarnos.

Savitarnos sistemoje organizacijos vadovas vos per kelias minutes gali užpildyti ir pateikti prašymą įregistruoti Nevyriausybinės organizacijos žymą. Detalią instrukciją, kaip pateikti prašymą galima rasti čia.

Pateikti prašymą įregistruoti NVO žymą nevyriausybinių organizacijų atstovai gali ir atvykę į vieną iš Registrų centro klientų aptarnavimo padalinių.

Žyma Juridinių asmenų registre, kad juridinis asmuo yra nevyriausybinė organizacija, įregistruojama per 3 darbo dienas.

Registrų centro informacija
Kviečiame mūsų bendruomenių centrus registruotis šiai žymai.

2021-02-26

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple