Kauno bendruomenių centrų asociacija

Įvyko LVBOS tarybos posėdis

Kovo 15 d. įvyko nuotolinis LVBOS tarybos posėdis, kuriame buvo aptarti vykdomo Vidaus reikalų ministerijos projekto „Skaidri Lietuva: vietos bendruomenių įsitraukimas į viešojo valdymo procesus ir korupcijos mažinimą“ ruošiamos apklausos anketa ir kovo 8 d. pasirašyto su SADM finansavimo sutarties projekto „Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos veiklos plėtra“ veiklos plano aptarimas. Posėdyje dalyvavo 11 tarybos narių ir svečiai.

Posėdyje be projektinių klausimų buvo aptarti LVBOS atstovų į nacionalinę bendruomeninių organizacijų tarybą bei atstovų į Lietuvos 10 apskričių regioninių plėtros tarybų kolegijų patariamąsias grupes delegavimo klausimai. Naujasis Regioninės plėtros įstatymas numato, kad apskričių Regioninės plėtros taryboms tapus juridinėmis organizacijomis, prie jų sudaromos kolegija ir patariamoji partnerių grupė, kurią sudarys darbdavių, profesinių sąjungų, bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų atstovai; administracija ir administracijos direktorius, priimamas į pareigas konkurso būdu.

Į kolegijų patariamąsias grupes savo atstovus deleguoja Nacionalinė BO taryba (po 1 atstovą į kiekvieną apskritis RPT)) ir Lietuvos NVO taryba po 5 atstovus).
Posėdyje dalyvavo ir projektuose dirbantys koordinatoriai, projektų vadovai, mūsų buhalterė Virginija Petrukaitienė bei atsakingas už apklausos organizavimą prof. Gediminas Merkys. Kai tik anketa apie vietos bendruomenių organizacijų (VBO) teikiamas paslaugas ir VBO galimybes jas teikti bus paruošta, ją skelbsime visoms Lietuvos bendruomenėms.

2021-03-24

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple