Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių švarinimosi talkos

Gegužės 8 d. Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkės Steputės Račkauskienės pakviesti į talką Marvelės upės slėnyje rinkosi talkininkai. Aleksoto bendruomenės centras jau 20 metų kiekvieną pavasarį tvarko slėnį, renka šiukšles, valo upės vagą. Kaip ir kasmet, gausiausiai talkoje dalyvavo Aleksoto bendruomenės centro nariai, tačiau šiemet daug talkininkų sulaukėme ir iš Marvelės seniūnaitijos su seniūnaite Adele Zorskiene priešakyje, dalyvavo ir kitų Kauno mikrorajonų gyventojai bei šauni akcijos „Darom“ merginų savanorių komanda. Džiugu, kad talkoje kasmet dalyvauja ir Aleksoto seniūnijos darbuotojai, o šiemet talkoje dalyvavo buvusi Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, dabar dirbanti LR Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėja, ir Vytautas Narkevičius, laikinai einantis seniūno pareigas. Nuveikėme nemažai darbų – išvalėme užsikišusią pralaidą, iš upės ištraukėm 4 padangas, žvėrelių narvų, daug plastiko ir stiklo duženų, upės vagos dalį atlaisvinome nuo sankaupų ir šiukšlių, tačiau išvalyti visą vagą reikės dar ne vienos talkos. Džiaugiamės, kad po neabejingų, mylinčių gamtą Kauno gyventojų talkos slėnis tapo dar jaukesnis, o jo grožis žavės ne vieną slėnio lankytoją.

Šeštadienį Panemunės bendruomenės savanoriai vėl tvarkė J.Basanavičiaus paminklo aplinką. Miškelis atsodintas bendruomenės narių pastangomis ir lėšomis, po šilą nusiaubusio škvalo. Aplinka išvalyta nuo šiukšlių ir įvairių atliekų.

Gegužės 9 d. Romainių aplinką tvarkė Romainių bendruomenės centro savanoriai, vadovaujami Violetos Visockienės. Jie tvarkė Romainių miškelį ir sporto aikštyną, takus ir teritoriją prie Maximos parduotuvės.

Nuotraukas galima pamatyti Kauno bendruomenių centrų asociacijos facebook'o paskyroje: https://www.facebook.com/KaunoBCAsociacija

2021-05-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple