Kauno bendruomenių centrų asociacija

LVBOS pasirašė bendradarbiavmo sutartį su ŽŪA

Birželio 17 d. VDU Žemės ūkio akademijoje Lietuvos vietos bndruomenių organizacijų sąjungos pirmininkas prof.Ramūnas Navickas ir ŽŪA kanclerė prof. dr. Astrida Miceikienė, dalyvaujant prof. Vilmai Akočiūnienei pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Ši sutartis - tai pavasarį susitikimo metu aptartų veiklų rezultatas: kaimo ir miesto bendruomeninės aplinkos Lietuvoje, regionininės politikos klausimais, galimybe bendruomenėms įsijungti į universiteto vykdomus projektus, dalyvauti paskaitose ir kitos galimybės - rezultatas. Žinome, kad ŽŪA ypač daug bendradarbiauja su Lietuvos kaimo bendruomenėmis, tačiau akademijos turima patirtis, abiejų vadovų manymu, naudinga visoms bendruomenėms.

Primename, kad 2019 m. gegužės 16 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijos nariai susitiko su VDU Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo vystymosi instituto lektore Daiva Urmoniene ir Mokslo ir meno skyriaus vadove doc. dr. Rasa Pakeltiene. Nors fakultetas ypač aktyviai padėjo kaimo bendruomenėms, susijungus VDU ir A, Stulginskio universitetui, aktuali tapo ir miesto bendruomenių veikla. Buvs aptarti klausimai, kaip mokslas, studentai galėtų padėti miestų bendruomenių organizacijoms smulkaus verslo vystymo ir viešųjų paslaugų teikimo srityje, atliekant sociologinius tyrimus ir studijas, kviečiant stude ntus atlikti praktiką, pagalba bendruomenėms kraštotvarkos. vietos turizmo ir poilsio planavime vietose ir kt.

 

LVBOS informacija.

2021-06-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple