Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kviečiame bendruomenes prisijunkti prie NACIONALINIO JUDUMO IŠŠŪKIO

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kviečia šalies žmones nuo pirmosios Europos judumo savaitės dienos prisijungti prie Lietuvos Nacionalinio judumo iššūkio.

Kiekvienų metų rugsėjo 16–22 d. visa Europa mini Europos judumo savaitę – tai didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje, kuria siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas.

Šiais metais Prezidentas inicijuoja, globoja ir su visa Prezidentūros komanda dalyvauja Nacionaliniame judumo iššūkyje. Iššūkis startuoja šiandien, rugsėjo 16 d., ir kviečia įvairias Lietuvos bendruomenes ateinančius du mėnesius automobilius keisti į žingsnius ir taip prisidėti prie aplinkai draugiškos Lietuvos kūrimo ir fizinės bei emocinės sveikatos gerinimo.

„Kurdami žalią ir tvarią Lietuvą, privalome keisti ir savo judėjimo įpročius. Rinkdamiesi judėti dviračiais ar vaikščioti, ne tik prisidedame prie taršos mažinimo mūsų miestuose, bet ir geriname savo fizinę ir psichinę sveikatą. Todėl kviečiu visus Lietuvos žmones dalyvauti Nacionaliniame judumo iššūkyje, žingsniuoti už savo miestą, bendruomenę ar organizaciją ir nuskinti darnaus judumo laurus. Žalia Lietuva – tai švarios aplinkos ir savo sveikata besirūpinančių žmonių šalis“, – sakė Prezidentas.

Nacionalinį judumo iššūkį sudaro net 6 skirtingi iššūkiai, juos rasti galima #walk15 programėlėje: „Miesto iššūkis“, „Organizacijų iššūkis“, „Mokyklų iššūkis“, „Aukštųjų mokyklų iššūkis“, „Bendruomenių iššūkis“ ir „Užsienio lietuvių iššūkis“.

Instrukciją „Kaip prisijungti prie viešo BENDRUOMENIŲ IŠŠŪKIO?“ rasite ČIA

 
Prezidento komunikacijos grupė

 

2021-09-16

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple