Kauno bendruomenių centrų asociacija

Dalės Kverevičiūtės fotodrobių parodos atidarymas

Balandžio 2 d. KVKVB Šilainių padalinio sienos pasipuošė Dalės Kverevičiūtės paveikslais ant drobės. Dvylika poetų iš įvairių Lietuvos kampelių Dalia Milukaitė - Buragienė, Julija Augustauskienė - Rudenė, Nerijus Drūlia, Jūratė Jankauskienė, Irena Jacevičienė - Žukauskaitė, Vida Jurkienė, Rita Juškevičiūtė - Mockeliūnienė, Dalia Kružikaitė - Sakalauskienė, Aurika Navickienė, Alvyra Pieterytė -Sventickienė, Virginija Ruškienė ir Zenė Sadauskaitė savo eiles skyrė šiai parodai ir tos eilės puikuojasi šalia paveikslų.

Biblioteka pilna pavasario spalvų. Senokai taip gausiai buvome susirinkę pasidžiaugti kitų kūryba, pasidalinti savąja. Dalės Kverevičiūtės parodos "Eiliuotos Akimirkos" atidarymas sukvietė draugėn skirtingų sričių menininkus: fotografijos, poezijos ir muzikos. Eksponuojama 19 įspūdingų, nuotaikingų, jautrių fotodrobių. Poetės Julija Augustauskienė - Rudenė, Jūratė Jankauskienė, Irena Jacevičienė - Žukauskaitė, Dalia Kružikaitė - Sakalauskienė, Aurika Navickienė, Alvyra Pieterytė -Sventickienė, Virginija Ruškienė ir Zenė Sadauskaitė pristatė po eilėraštį.

Erdvias bibliotekos patalpas nuostabiais muzikos garsais pripildė A.Kačanausko muzikos mokyklos jaunosios atlikėjos Aistė Juodaitytė, Rusnė Klimašauskaitė ir Sakralinės muzikos mokyklos auklėtinė Nora Zenkevičiūtė (nuoširdus ačiū jas parengusioms mokytojoms Žizelei Romualdai Laurynienei ir Jūratei Svidinskienei).

Parodos atidaryme dalyvavo Seimo narys Aurelijus Veryga ir jo patarėja Vaida Pranarauskaitė. Susirinko Kauno Šilainių bendruomenės centro, Onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijos "Eivena" nariai, draugai ir bičiuliai. Sužinojus, kaip gimsta "Akimirkos", paklausius eilių ir pasidžiaugus rojalio garsais, parodos "Eiliuotos Akimirkos" kūrėjai, dalyviai, svečiai turėjo dar trumpą galimybę pabendrauti, pasidalinti įspūdžiais, kiek pasvajoti. Seimo narys Aurelijus Veryga ir jo patarėja Vaida Pranarauskaitė negailėjo gerų žodžių ir šypsenų, nuoširdžiai padėkojo visiems parodos dalyviams ir organizatoriams, kai ką nustebino dovanomis.

Dėkoju Seimo nariui Aurelijui Verygai, kad randa laiko kūrėjams, bendruomenei, dalyvauja renginiuose ir džiugina mus savo draugija. Dėkoju Vaidai Pranarauskaitei už jos pagalbą, palaikymą, pritarimą įvairiausioms idėjoms ir prisidėjimą jas įgyvendinant. Dėkoju KVKVB Šilainių bibliotekos vadovei Ilonai Paškevičiūtei už lankstumą, geranoriškumą, toleranciją ir pagalbą.

 

KŠBC direktorė Rima Andriulionienė

2022-04-04

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple