Kauno bendruomenių centrų asociacija

Konsultacijos dėl Lampėdžių miško

Šiandien įvyko konsultacijos dėl Lampėdžių miško. Lampėdžių bendruomenės nariai, ruošdami pasiūlymus dėl Lampėdžių miško tvarkymo projekto į Lampėdžius pasikvietė Miškotvarkos specialistus.

Džiugu, kad aplankyti Lampėdžių mišką ir pakonsultuoti bendruomenės narius sutiko VDU Žemės ūkio akademijos Miškų ir ekologijos fakulteto dekanas, prof. Vitas Marozas, fakulteto lektorė dr. Rasa Vaitkevičiūtė, lektorius Tadas Vaidelys bei fakulteto alumni, miškininkas Rokas Balčius. Bendruomenės pirmininkė Dalia Akramienė pristatė ruošiamą projektą ir pagarsino lampėdiškių norą matyti Lampėdžių mišką kiek galima panašesnį į pušyną.

Buvome patikinti, kad viso miško greičiausiai jau pušynu nepaversime. Čia yra antros kategorijos miškas, kuriam taikoma draustinio apsauga. Per daugelį metų yra pasikeitęs dirvožemis, atsirado nauja ekosistema. Ką galima padaryti - tai genėti menkaverčius krūmus 3-5 metrus prie pagrindinius takus. Tik tai daryti reiktų su technika ir nuolat. Taip pat reikėtų tankiau pasodinti pušų.

Bevaikštant pastebėta, kad miške yra invazinių augalų, kuriuos galima būtų išnaikinti. Dėl lijaninių augalų apsivijusių aplink pušis, specialistai teigė, kad jie nekenkia pušims, kol nepasiekia medžių lajos. Lampėdiškiai dėkoja specialistams už apsilankymą. Susitarta, kad bus tęsiamas bendravimas ir gal būt bendrai bus pristatyta bendruomenės poziciją dėl Lampėdžių miško tvarkymo projekto.

 

Lampėdžių bendruomenės centro informacija ir nuotrauka.

2022-09-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple