Kauno bendruomenių centrų asociacija

Romanių bendruomenės mugė ir baigiamasis tinklinio turnyras

Visą vasarą Romainių sporto aikštelėse karaliavo paplūdimio tinklinis! Čia žaidė ir romainiškiai, ir viso miesto tinklinio mėgėjai, nes aikštelės nemokamos ir apgaubtos malonaus pavėsio. O  užbaigti šį sezoną reikėjo bendruomenei rudens šventės!

Kad ji vyktų gražioje aplinkoje, reikėjo ne tik aikštelę sutvarkyti , bet ir per ilgą laiką apkerpėjusius  atrakcionus nuplauti, dažų keverziones nušveisti. Sunkiai pasidavė šis darbelis, bet savanoriai susitvarkė ir nebus gėda čia BC vėliavą iškelti... Jau penktadienį jaunimas žaidė paplūdimio tinklinį gražiose ir tvarkingose aikštelėse.

O šeštadienį sezono pabaigtuvėms paskelbėme ,,Rudens šventę“.
Pirmiausiai susirinko paplūdimio tinklininkai. Turnyro vyr. teisėjas Juozas Palevičius paskelbė baigiamąjį turnyrą. Žaidė jaunimas ir senjorai. Nugalėtojais tapo ,,Romainių ąžuolai‘‘ - Algis Žymantas, Gytis ir Liudas Paškauskas. Antra vieta - ,,Profai‘‘ - Raimundas Lekas, Kazimieras Bagdzevičius ir Liudas Šatkus. Bronzos medaliai atiteko ,,Romuvos“ komandai - Arnoldas Pentiokinas, Audrius Uksas, Egidijus Juzokas.

Labai džiaugiamės, kad  Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuoto projekto dėka galėjome atnaujinti tinklinio sporto inventorių, o turnyro nugalėtojus apdovanoti taurėmis ir medaliais.

Kad turnyru galėtų džiaugtis ne tik sporto mėgėjai, Romainių bendruomenės centro taryba nutarė finansuoti ir organizuoti šventę, pakviečiant visą bendruomenę ir gyventojus. Smiginį žaidė visi, o kvadratą tik vaikai, nes tėveliai ir močiutės bijojo prieš juos pralaimėti...

Ypač renginiui atsakingai pasiruošė Veršvų gimnazijos keramikos būrelio narės Augustė Narkeliūnaitė, Gabija Drevinskaitė, Ela Sirvydaitė ir kt. Jos kartu su mokytoja keramike Birute Baltavičiene ne tik surengė daliųjų darbelių parodą, bet ir pravedė edukaciją - mokė mus lipdyti iš molio figūrėles ir dubenėlius.

Gražiais mediniais buities reikmenimis, žaislais ir net baldais pasipuošė mūsų BC nario mokytojo Jono Jasinsko mokinių darbų stalas. Po šventės  mokytojas tuos darbus išdovanojo aikštėje dirbantiems savanoriams.

Labai dailiai siuvinėja mūsų narė Janina Jonylienė. Jos darbai žinomi visur plačiai, nes juos rasite net Kauno ,,Žaliojoje  rūtoje“. Grožėjomės dovanų maišeliais, rankinukais, pagalvėlėmis, takeliais, skiautiniais ir siuviniais...

O už labai skanų lauko virtuvėj gamintą plovą dėkojome vyr. virėjui Vygantui Miliūnui ir jo šeimai- Rasai ir Mildai. Suvalgėme viską iki kąsnelio, nors išvirė šimtą porcijų.

Visą šventę lydėjo geras oras.
Romainių bendruomenės centro aktyvas šventę organizavo, vykdydami SADM 1.1.6 priemonės "Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" finansuojamą  projektą, jo lėšomis įsigijo naują paplūdimio tinklinio inventorių!
Bendruomenė dėkoja UAB ,,Amoka‘‘, direktoriui,  tarybos nariui Algidui Kemčiui už dovanas šventės dalyviams, Romainių BC tarybos nariams už paramą, Jonui Jasinskui ir keramikams  už dovanas, dailininkei Rimutei Skučienei už maketavimą ir viešinimą ir ypač bendruomenės centro savanoriams už darbą!

Šventės nuotraukų daugiau čia.

 

Romainių BC tarybos narė Violeta Visockienė

2022-10-03

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple