Kauno bendruomenių centrų asociacija

Sveikiname Šilainių bendruomenės centrą tapus Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus!

Kauno Šilainių bendruomenės centras Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojas! Nuoširdžiai sveikiname šialiniškius ir centro direktorę Rimą Andriulionienę su gražiu apdovanojimu.
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį apdovanojo Nacionalinio judumo iššūkio nugalėtojus.
„Prieš du mėnesius pakviečiau Jus daugiau judėti, žingsniais konkuruoti su draugais, kolegomis, kitomis bendruomenėmis ir organizacijomis. Džiaugiuosi, kad tiek daug Lietuvos žmonių atsiliepė į šį kvietimą. Nacionalinis judumo iššūkis šiemet subūrė dvigubai daugiau dalyvių. Įsitraukė visų šalies miestų gyventojai, daugiau nei 400 bendruomenių ir 1100 organizacijų, dauguma bendrojo lavinimo mokyklų, visos aukštosios mokyklos ir 150 pasaulio lietuvių bendruomenių.
Visi kartu Nacionalinio judumo iššūkio dalyviai net 476 kartus apėjo Žemės rutulį – atliko 25 mlrd. žingsnių ir įveikė beveik 18 mln. kilometrų. Tai nuostabus vienybės pavyzdys“, – kalbėjo šalies vadovas.
Prezidento teigimu, antrą kartą vykęs Nacionalinis judumo iššūkis darsyk parodė, kad kasdienėje veikloje galima – o ir būtina – siekti aplinkai palankių pokyčių. Lygiai taip pat, kaip mokomės efektyviai naudoti energiją, privalome siekti ir naudingų judumo įgūdžių, kurie mus galėtų lydėti visą gyvenimą.
„Viso to mums reikia ne tik dėl švaresnio oro, išsivadavimo iš automobilių spūsčių ar mažesnių išlaidų. Fizinis aktyvumas visada buvo – ir išlieka – vienas patikimiausių būdų palaikyti asmeninę sveikatą. Tapęs asmeniniu pasirinkimu, jis padeda spręsti ir prastėjančios visuomenės sveikatos būklės problemą. Nepaprastai svarbu, kad ilgainiui keistųsi bendras visuomenės požiūris į tai, kaip vartojame ir judame kasdien“, – pabrėžė šalies vadovas.
Aukštųjų mokyklų iššūkyje pirmąją vietą pelnė Socialinių mokslų kolegija, antrąją – Vilniaus universitetas, trečiąją – Mykolo Romerio universitetas, didžiausią žingsnių vidurkį pasiekė Klaipėdos universitetas.
Mokyklų iššūkyje triumfavo Mažeikių „Ventos“ progimnazija, aplenkusi Marijampolės Rygiškių Jono gimnaziją ir Klaipėdos Simono Dacho progimnaziją, didžiausią žingsnių vidurkį pasiekė Vilniaus Jono Ivaškevičiaus jaunimo mokykla.
Organizacijų iššūkyje nugalėjo UAB „Sanitex“, antri liko UAB „Kesko Senukai Lithuania“, treti – Ateitininkų federacija, didžiausią žingsnių vidurkį pasiekė Vidaus reikalų ministerija.
Pasaulio lietuvių iššūkyje pirmąją vietą laimėjo Norvegijos lietuvių bendruomenė, antra – Airijos lietuvių bendruomenė, trečia – Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė, didžiausią žingsnių vidurkį surinko Ukrainos lietuvių bendruomenė.
Bendruomenių iššūkyje nugalėtoja tapo Gyvatėlių bendruomenė, antra – „Vardan Šilalės“ bendruomenė, trečia – Leipalingio bendruomenė, didžiausią žingsnių vidurkį surinko Kauno Šilainių bendruomenės centras.
Miestų iššūkyje nugalėjo Vilnius, aplenkęs Kauną ir Klaipėdą, o didžiausią žingsnių vidurkį surinko Viekšniai.
Prezidento komunikacijos grupės pranešimas ir nuotrauka.

2022-11-25

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple