Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių centrai Kauno Pavasario mugėje

Balandžio 21-23 d. vyko Kaune vienas didžiausių renginių  mieste, Kauno mugė Pavasaris-2023.

Gausybė prekeivių palapinių nusidriekė Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje iki požeminės perėjos.
Tris dienas truko renginių programa ir įspūdinga mugė, kurioje gražiausi kūriniai ir nuostabiausi tradiciniai patiekalai džiugino kiekvieną čia apsilankiusį.
Šeštadienis buvo paskelbtas Bendruomenių diena. Prie savivaldybės savo palapines išrikiavo Kauno miesto ir rajono bendruomenės. Kauno Petrašiūnų, Aleksoto ir Šilainių bendruomenės centro palapinės puikavosi ties "gyvuoju" kampeliu, netoli Vytauto paminklo.
Čia savo darbelius demonstravo bendruomenių klubai. Savo vytines juostas demonstravo tautodailininkė Irena Balčienė, Šilainių pirmininkė Rima Andriulionienė rankų darbo dekoratyvinius muilus, aromatizuotus natūraliais eteriniais, Julijos Augustauskienės siuvinėtas nosinaites, aleksotiškės moterys - savo darbelius, amatininkė Janina Stasiukynienė kvietė į šiaudinių paukštukų kūrimo edukaciją.
Šeštadienį visą dieną scenoje koncertavo bendruomenių meno kolektyvai: Šilainių "Slaunos su škarpetkutėm", Aleksoto "Svirbė", Sargėnų "Šilas" ir Š;amutis", Eigulių-Žaliakalnio ansamblis, Petrašiūnų "Monte Pacis" ir Žaliakalnio BC "Pelėdų" "Gida". Jie sulaukė žiūrovų dėmesio bei gausių plojimų. Saulutė buvo labai palanki šventei ir susirinkusiems, dosniai  žėrė savo spindulius ir skubino vasarą. 
Dėkojame visiems Mugėje dalyvavusiems: palapines stačiusiems, gaminius pristačiusiems, dvi dienas Mugėje dalyvavusiems, scenoje pasirodžiusiems, palaikiusiems, aplankiusiems mugę, Kauno Šilainių BC, Aleksoto BC, Petrašiūnų BC, Kauno rajono bendruomenėms už draugystę...
Bendruomenių nuotraukas galima pasižiūrėti facebook paskyrose.
Tekstą padėjo parašyti Kauno Šilainių bendruomenės centro direktorė Rima Andriulionienė





2023-04-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple