Kauno bendruomenių centrų asociacija

KBCA išvyka į Vilnių

Gegužės 12 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijos bendruomenių centrų aktyvo grupė, vadovaujama tarybos pirmininko prof. Ramūno Navicko, lankėsi Vilniuje. Čia, padedant Seimo nario padėjėjai Liukrecijai Navickienei, grupei buvo organizuota ekskursija seime ir susitikimas su Seimo nariu V. Juozapaičiu.

Dalis bendruomenininkų Seime lankėsi pirmą kartą, todėl ekskursija jiems buvo įdomi, o pokalbis su Seimo nariu buvo betarpiškas ir naudingas. Ekskursiją vedė Seimo nario patarėjas Kęstutis Kaminskas, kuris Seime darbuojasi nuo pat pirmų Nepriklausomybės atkūrimo dienų.

Iš Seimo grupė važiavo susitikti su Vilniaus bendruomenių asociacijos atstoovais Užupyje. Čia grupę pasitiko Užupio Respublikos "premjeras" ir bendruomenės siela - Sakalas Gorodeckis bei Žirmūnų Tuskulėnų bendruomenės pirmininkas Remigijus Samuilevičius. Prie pietų Užupio kavinėje, kalbėta apie bendruomeninę veiklą, rūpesčius, patirtį. S. Gorodeckis pravedė ekskursiją po Užupį, papasakojo Užupio istoriją, didelius pasikeitimus per pastaruosius 15-20 metų. Nors dėl laiko stokos nepamatėme viso istorinio Užupio, tačiau praeidami pro Vilniaus dailės akademiją, praėjome Jono Meko Skersvėjo taku (rekonstruotu skersgatviu, kuriame įsikūrusios gatvės galerijos ir kavinukės), lankėmės Menų inkubatoriuje, Tibeto skvere, bendruomenės jėgomis išsaugotą ir prižiūrimą skverelį, atstatytą sinagogą ir net išlikusią slėptuvę bei restauruotą vandentiekio bokštą (ją taip pat prižiūri užupiečiai). Išties stebėtini pasikeitimai Krivių ir Polocko gatvėse, daug statybų. Užupis garsus savo Konstitucija, kuri čia skelbiama jau apie 30 kalbų. Pasigrožėjome atsinaujinusiu Vilniumi Aukštaičių gatvėje.

Iš Užupio grupė važaivo į VU Botanikos sodą, kuris senesnis už Kauno, galbūt, ne toks turtingas kolekcijomis, tačiau išdėstytas labai plačiai, įspūdingame gamtovaizdyje, kuriame netrūksta miškų, tvenkinių, labai įdomiai, pritaikant prie kraštovaizdžio augalus. Vilniaus Botanikos sode yra Japoniškas sodas, žaliasis pastatas apželdintomis kolonomis ir stogu. Botanikos sode yra buvusio dvaro pastatai, kuriuose veikia parodos. Kol kas nežydi turtingos kolekcijos rododendrai ir alyvos.

Pilni įspūdžių grupės dalyviai grįžo į Kauną. Smagu, kad KBCA po ilgos pertraukos vėl telkia bendruomenių centrus, semiasi patirties iš kitų bendruomenių. Dėkojame visiems dalyviams, Seimo nariui V. Juozapaičiui, patarėjui K. Kaminskui ir Liukrecijai Navickienei.

Daugiau nuotraukų yra čia.

2023-05-14

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple