Kauno bendruomenių centrų asociacija

Diskusija dėl Savanoriškos veiklos Įstatymo pakeitimo projekto

2023 m. rugsėjo 13 d. LR Seime įvyko Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos inicijuota apskritojo stalo diskusija "Savanoriškos veiklos skatinimo galimybės Lietuvoje". Susirinkusieji diskutavo apie vidutinio bei vyresnio amžiaus asmenų savanoriškos veiklos skatinimo priemones, ilgametės savanorystės įteisinimą, savanorystę bendruomeninėje organizacijoje.
LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos NVO plėtros skyriaus patarėja Justina Lukaševičiūtė pristatė naujos redakcijos LRSavanoriškos veiklos įstatymą bei pagrindines šio įstatymo redakcijos priežastis: apibrėžti "Savanorio" sąvoką bei paskatinti įvairaus amžiaus žmonių įsitraukimą į savanorystę.
Bendruomenių atstovai išsakė savo nuogąstavimus, apie tai, kad įstatymo projektas neatspindi savanorystės bendruomeninėje organizacijoje savitumo. Vietos bendruomeninių organizacijų savanoriais yra nariai, kurie nėra pasirašę rašytinių sutarčių, tačiau stodami į bendruomeninę organizaciją ir susipažindami su jos įstatais pateikia raštišką prašymą ir įsipareigoja dalyvauti organizacijos veikloje t. y. veikti visuomenės labui. Bendruomeninių organizacijų nariai vykdo įvairias veiklas savanoriškais pagrindais, o kai kurie tai daro jau 10 ar net 20 metų.
Besibaigiant diskusijai skirtam laikui buvo nutarta ją pratęsti artimiausiame Nacionalinės bendruomeninių organizacijų tarybos posėdyje, kuriame bendruomeninių organizacijų atstovai LR Savanoriškos veiklos įstatymo projekto rengėjams jau galės pateikti konkrečias pastabas bei pasiūlymus įstatymo projekto tobulinimui.
Dėkojame LR Seimo narei Guodai Burokienei už suteiktą galimybę susitikti Lietuvos Respublikos seime bei palaikymą bendruomeninėms organizacijoms.
Dėkojame socialiniams partneriams už dalyvavimą bei palaikymą.
Diskusija organizuota įgyvendinant projektą „LKBS institucinių gebėjimų stiprinimas 2023 m.“ finansuojamą Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos NVO fondo lėšomis.
Diskusijoje dalyvavo ir KBCA tarybos pirmininkas prof. Ramūnas Navickas.
LKBS nuotrauka. Daugiau susitikimo akimirkų LKBS skelbia  čia.

2023-09-18

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple