Kauno bendruomenių centrų asociacija

Skelbiama miestų VVG vietos plėtros strategijų atrankos pradžia

Vidaus reikalų ministerija, įvertinusi vietos plėtros strategijų rengimo bei atrankos proceso trūkumus ir rizikas nepasiekti ES ir nacionaliniuose strateginio planavimo dokumentuose nustatytų rodiklių, patobulino vietos plėtros strategijų rengimo ir atrankos taisykles ir skelbia naują strategijų pateikimo ministerijai datą.

Miestų vietos veiklos grupės kviečiamos rengti ir teikti Vidaus reikalų ministerijai vietos plėtros strategijas nuo šiandien, t. y. š. m. spalio 12 d. iki š. m. gruodžio 11 d. Po šios datos visos strategijos bus vertinamos ir teikiamos Jungtiniam vietos plėtros strategijų atrankos komitetui svarstyti. Planuojama, kad sprendimas dėl vietos plėtros strategijų finansavimo skyrimo bus priimtas 2024 m. vasario mėnesio pabaigoje.

Pasak vidaus reikalų viceministro Arnoldo Abramavičiaus, vietos plėtros strategijų rengimą ir atranką reglamentuojančių teisės aktų patobulinimas ir naujos strategijų atrankos pradžios paskelbimas neužvilkins proceso ir nepadidins administracinės naštos vietos veiklos grupėms, o kaip tik užtikrins galimybę kuo didesniam skaičiui dalyvių gauti finansavimą, užtikrins tolygesnį ir aktyvesnį bendruomenių įsitraukimą ir projektų finansavimą visuose šalies regionuose.

Siekiant supažindinti vietos veiklos grupes su vietos plėtros strategijų rengimo ir atrankos proceso esminiais pokyčiais Vidaus reikalų ministerija kartu su Centrine projektų valdymo agentūra organizuoja praktinius mokymus Marijampolėje (spalio 10 d.), Vilniuje (spalio 12 d.), Kėdainiuose (spalio 18 d.) ir Klaipėdoje (spalio 20 d.).

 

Vidaus reikalų ministerijos informacija.

2023-10-13

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple