Kauno bendruomenių centrų asociacija

Išvyka į Birštoną kartu su iniciatyva "Švęskime upę"

Kauno bendruomenių centrų - Vilijampolės, Petrašiūnų, Panemunės, Žaliakalnio, Šilainių atstovai dalyvavo išvykoje į Birštoną kartu su iniciatyvinės grupės "Švęskime upą" vadove Romena Puikyte ir Karolina Ale. Išvykos į Birštoną dalyviai labai dėkingi Birštono meno mokyklai ir Remigijui Janušaičiui už šiltą priėmimą ir nuoširdų padrąsinimą kurti! Daliai grupės narių tai buvo pirmoji pažintis su meno mokykla ir piešimu. Dirbtuves vedė šios mokyklos mokytojas, dailininkas Remigijus Janušaitis, prisijungė ir Birštono bei Prienų organizacijų atstovai, drauge mokėmės eskizuoti – iš dienos įspūdžių upėje ir Nemuno vingiuose įsikūrusiame kurortiniame Birštone.
Išvykoje ekskursiją po Birštoną vedė buvęs Birštono vicemeras Juozas Aleksandravičius, savo pasakojimus papildęs šmaikščiais posakiais, prisiminimais, faktais.
Ne viską spėta pamatyti, tačiau dalyviai papildė savo žinias apie Birštoną su kaupu. 
Po ekskursijos laukė 2 valandų pasiplaukiojimas Nemunu iki Verknės deltos. Pasigėrėta įspūdingomis rudenėjančiomis spalvomis, krantais. Pamatytas konglomeratas „Ožkų pečius“, konglomerato uola „Ožkų pečius“ – atodanga su atsivėrusia konglomerato uola, esanti Prienų rajono savivaldybėje, Jiezno seniūnijoje, Nemuno ir Verknės santakoje, tarp Žideikonių (Prienų r. sav.) ir Gudakalnio (Birštono sav.) gyvenviečių, dešiniajame Verknės krante.
Ragavome laive skanius obuolių, biskvitinius pyragus, vaišinomės arbata.
Smagi išvyka, daug naujų įspūdžių ir pažinčių. Dėkojame iniciatyvinei grupei už šią išvyką ir naujas galimybes. Projektu "Upių bendruomenės stiprinimas" susipažįstame ir jungiame Nemuno krantų bendruomenes, stiprindami ryšius per bendrą kūrybą, per dalijimąsi. Šįkart didžioji piešiančiųjų grupės dalis buvo nuo dešinio Nemuno kranto! Keli nuo kairiojo ir viena dalyvė nuo Neries kranto .


2023-10-16

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple