Kauno bendruomenių centrų asociacija

Naujai išrinktų šalies seniūnaičių suvažiavimas Panevėžyje

Lapkričio 28 d. Panevėžyje įvyko Vidaus reikalų ministerijos inicijuotas naujai išrinktų šalies seniūnaičių suvažiavimas. ame aptarta bendruomenių lyderių svarba, kuriant glaudžius gyventojų bendradarbiavimo ryšius su vietos valdžios institucijomis, taip pat būtinybė stiprinti seniūnaičių vaidmenį.

Lietuvoje seniūnaičių – net 3200. Anot vidaus reikalų viceministrės Sigitos Ščajevienės, seniūnaičiai, geriausiai žinantys vietos problemas, yra itin svarbūs tarpininkai tarp vietos valdžios ir gyventojų.

„Šiandieninių iššūkių kontekste nekyla abejonių, kad valdžios institucijoms yra ypač svarbu turėti glaudų ryšį su vietos bendruomenėmis – kalbėtis, diskutuoti ir ieškoti bendrų sprendimų. Siekiame, kad seniūnaičio institutas būtų efektyvus, taigi, būtina stiprinti bendradarbiavimą tarp bendruomenės, seniūnaičių bei savivaldos institucijų“, – sako S. Ščajevienė.

Į renginį susirinkę įvairių Lietuvos bendruomenių seniūnaičiai, seniūnai, Panevėžio r. ir Pasvalio merai, šalies savivaldybių vicemerai bei administracijų atstovai diskutavo ne tik apie seniūnaičio instituto stiprinimą, bet ir apie jų darbe patiriamus iššūkius, motyvaciją. Aptarta, kaip gerinti bendravimą ir bendradarbiavimą tarp bendruomenių ir valdžios institucijų, kaip sustiprinti seniūnaičių veiklas, kad jie dar labiau prisidėtų prie teigiamų bendruomenės gyvenimo pokyčių bei visos šalies demokratijos stiprinimo.

Renginyje kalbėta ir apie tai, kaip seniūnaičius įtraukti į visuomenei svarbius procesus – dalyvaujamojo biudžeto plėtrą, civilinės saugos ir pasirengimo galimoms grėsmėms stiprinimą. Kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovu aptarta gyventojų švietimo ir bendruomenių pasiruošimo ekstremaliosioms situacijoms svarba.

Susitikime buvo pristatytas Vidaus reikalų ministerijos atnaujintas „Seniūnaičio žinynas“, kuriame pateikiama nauja ir aktuali informacija, svarbi ne tik seniūnaičiams, bet ir bendruomeninėms ir nevyriausybinėms organizacijoms, vietos bendruomenėms, gyventojams. Leidinio el. versija prieinama –  https://vrm.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/vietos-savivalda/seniunaiciu-zinynas/.


Susitikime dalyvavo ir Kauno miesto seniūnaičiai, kurie yra ir aktyvūs mūsų bendruomenių centrų nariai.
Nuotrauka ir informacija - Vidaus reikalų ministerijos.

2023-11-30

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple