Kauno bendruomenių centrų asociacija

Lampėdžių BC 2023 m. projekto veiklų ataskaita

Pateikiama 2023 m. Lampėdžių BC projekto "SPORTUOJAME, EDUKUOJAM4S IR ŠVENČIAME KARTU", finansuoto pagal SADM priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“, ataskaita. Pagal sutartį Nr. SR-439 gauta 10 460 Eur, įsisavinta 9662,73 Eur.
1. Bendra informacija apie įgyvendintą projektą:
1.1. Projekto tikslas - Telkti bendruomenės narius bei įtraukti naujai atvykusius gyventojus bendrai aktyviai fizinei ir kultūrinei veiklai, kuriant ir puoselėjant saugų ir aktyvų socialinį gyvenimą Lampėdžiuose.
1.2. Įgyvendintų projekto trumpas aprašymas - Viso projekto laikotarpiu vyko Pilates mankštos salėje ir nuotoliniu būdu. Buvo suorganizuotos tėvelių ir vaikų orientavimosi varžybos Lampėdžių miške. Buvo suorganizuotos dvi išvykos į bendruomenes (Sedos, Žemaičių Kalvarijos ir Kudirkos Naumiesčio, Kybartų) pasidalinti gerąja patirtimi. Susipažinti su bendruomenių veikla, aplankyti šalia esantys istoriniai objektai (Renavo dvaras, Bulvės muziejus, Alavito bažnyčia, Paežerių dvaras). Tradiciškai surengėme Kalėdinės eglutės įžiebimo šventę. Eglutei įrengti leidimas gautas nebuvo, tačiau papuošėme miške augančią eglutę ir šventė buvo surengta. Prieškalėdiniu laikotarpiu Lampėdžių senjorai vyko į koncertą „Aktorių trio“.
1.3.Nauda bendruomenei, geroji patirtis, kitos išvados ir pasiūlymai - Orientavimosi varžybose, Pilates mankštose ir Kalėdinės eglutės įžiebimo šventėje dalyvavo ir nauji Lampėdžių gyventojai ir Kauno miesto gyventojai. Išvykų į bendruomenes metu pasisėmėme patirties kaip galima bendruomenei pristatyti savo gyvenamosios vietos istoriją, tradicijas. Tačiau miesto bendruomenei didžiausia problema vykdant tokias veiklas yra patalpų neturėjimas. Išvada: įtraukėme į veiklas naujus Lampėdžių gyventojus ir kauniečius. Sportinę veiklą (pilates mankštas) tęsime ir toliau.
1.4.Trumpas apibūdinimas, kaip buvo viešinimas projektas (pridėti projekto viešinimą įrodančias nuorodas, dokumentus) - Visos projekto veiklos, išskyrus senjorų išvyką į koncertą, buvo viešinamos Lampėdžių BC facebook puslapyje, buvo kabinami skelbimai skelbimų lentose Lampėdžių gyvenvietėje (vietose), siunčiama informacija Vilijampolės seniūnijai ir KBCA. Nuoroda į facebook puslapį: https://www.facebook.com/lampedziai/
3. Nuo metų pradžios įgyvendinta 100 procentų veiklų, kurioms komisijos siūlymu finansavimas skirtas iš Priemonei įgyvendinti skirtų lėšų.
4. Patvirtintų veiklų, tenkinančių viešuosius gyvenamųjų vietovių bendruomenių narių (gyventojų) interesus ir poreikius, įgyvendinimas:
4.1. Veikla, skirta gyventojų sutelktumui ir tarpusavio pasitikėjimui stiprinti (10.5). Buvo patvirtintos ir įgyvendintos penkios veiklos, kuriose sudalyvavo apie 225 asmenys:
1.Pilates mankštos, 2. Orientacinės dviračių varžybos, 3. Išvyka į Sedos bendruomenė, 4. Išvyka į Kudirkos Naumiesčio bendruomenę, 5. Kalėdinės eglutės įžiebimo šventė.
4.2. Veiklų, skatinančių socialinę atskirtį patiriančių asmenų ir grupių įtraukimo į bendruomenės veiklą, organizavimas. Senjorų išvyka koncertą-25 asmenys.
Projekto vadovė, Lampėžių BC pirmininkė Dalia Akramienė.

2024-01-26

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple