Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pasveikinimas miestui - „Tautiška giesmė nuo Kauno kalvų 2024"

Aleksote jau nuo 2012 metų tapo tradicija (iniciatorė – J. Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė) Aleksoto apžvalgos aikštelėje Kovo 11-osios išvakarėse giedoti „Tautišką giesmę“.

Kartais tradicijas kuria pats gyvenimas: norėdami pagerbti Japonijos tautą po 2011 metais kovo 11 įvykusio žemės drebėjimo ir po to kilusio cunamio Aleksoto moksleiviai ir bendruomenė 2012 metų kovo 10-ąją sugiedojo Lietuvos ir Japonijos himnus, jų giedojimą kartojome kasmet. Tradicija sustiprėjo 2022 metais, kai po žiaurios Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą, užjausdami ir solidarizuodamiesi su ukrainiečių tauta, sugiedojome dar ir Ukrainos himną.

Šiemet akcijoje dalyvavo jau gausus būrys ir kitų Kauno miesto mokyklų ir bendruomenių. Aleksotiškius aplankė ir sveikino Japonijos ambasadorius su žmona, Gen. Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos vadas su būriu Lietuvos ir Ukrainos karių, Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėja Liukrecija Navickienė, Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė, nuaidėjo Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2 rinktinės Aleksoto 212 kuopos šaulių salvės, skirtos Lietuvai, laisvei ir nepriklausomybei, į dangų kilo aitvarai su Lietuvos, Japonijos ir Ukrainos simbolika.

Po renginio J.Dobkevičiaus progimnazijos salėje klausėmės nuoširdaus moksleivių koncerto.

Puikiai pavykusi akcija! Tradicijas tęsime!
Aleksoto bendruomenės centro informacija ir nuotrauka. Daugiau nuotraukų čia.

2024-03-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple