Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kvietimas NVO ir socialiniams partneriams teikti pasiūlymus dėl renginių, susijusių su Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 10-mečiu

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija (toliau – URM) kviečia visas pilietiškai aktyvias nevyriausybines organizacijas ir socialinius partnerius prisidėti prie Lietuvos narystės ES 10-mečio paminėjimo ir viešinimo: stiprinti Lietuvos gyventojų įsitraukimą į Lietuvos ES politikos formavimą, didinti Lietuvos pasiekimų ES žinomumą, inicijuoti diskusijas visuomenei aktualiais ir rūpimais ES darbotvarkės klausimais, įtraukti į dialogą valstybės institucijas ir užsienio partnerius, skatinti dialogą dėl Lietuvos Europos politikos vizijos.

Šis kvietimas skelbiamas, siekiant sudaryti Lietuvos narystės ES 10-mečio renginių, kuriuos organizuojant galėtų prisidėti URM, sąrašą.

Galimi pareiškėjai:

Nepriekaištingos reputacijos Lietuvos ir užsienio nevyriausybinės organizacijos ir socialiniai partneriai (nevyriausybinės organizacijos, visuomeninės organizacijos, viešosios įstaigos, asociacijos, švietimo ir mokslo, verslo, kultūros ir kitų sričių organizacijos), kurių veikla neprieštarauja Europos Sąjungos vertybėms, nustatytoms Europos Sąjungos sutarties 2 straipsnyje.

Atrankos kriterijai:

  • Susitikimo tematika ir turinys turi sietis su Lietuvos narystės ES 10-mečiu;
  • Susitikimas turi prisidėti prie Lietuvos europinės tapatybės įtvirtinimo, Lietuvos kaip patikimos partnerės Europos Sąjungoje įvaizdžio stiprinimo, europinių vertybių sklaidos ir plėtotės Lietuvoje;
  • Daugiašališkumas – į susitikimą gali būti įtraukti tarptautiniai pranešėjai ir (ar) dalyviai iš ES valstybių narių;
  • Regioniškumas – prioritetas teikiamas NVO ir socialiniams partneriams, kurie savo veiklą vykdo mažosiose Lietuvos savivaldybėse pagal gyventojų skaičių;
  • Susitikimą siūlančio pareiškėjo patirtis, organizuojant panašius susitikimus bei nuosavas indėlis į susitikimo organizavimą (žmogiškieji, administraciniai, finansiniai ištekliai).

Patvirtinus galutinį susitikimų sąrašą ir gavus pritarimą iš VšĮ Europos socialinio fondo agentūros, bus atrinkta 20 daugiausia balų surinkusių susitikimų, kuriems planuojama padengti dalį susitikimo organizavimo kaštų (iki 25 tūkst. Lt paslaugoms, susijusioms su pranešėjų atvykimu ir apgyvendinimu, salės bei įrangos nuoma, dalyvių maitinimu, sinchroniniu renginio vertimu).

Pareiškėjai turi užpildyti ir pateikti šio kvietimo paraišką (Priedas Nr. 1) ir kitą prašomą informaciją iki š.m. kovo 21 d.

Daugiau informacijos – Gairėse pareiškėjams.
ir https://www.urm.lt/default/lt/skelbimai/kita/kvietimas-nevyriausybinems-organizacijoms-ir-socialiniams-partneriams-teikti-pasiulymus-del-renginiu-susijusiu-su-lietuvos-narystes-europos-sajungoje-10-meciu

2014-03-05

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple