Kauno bendruomenių centrų asociacija

Mokslinė konferencija M. Romerio universitete apie efektyvų viešąjį sektorių

Balandžio 9 d. Vilniuje, M. Romerio universitete, įvyko šeštoji praktinė mokslinė konferencija "Efektyvumas viešajame sektoriuje: kuo vadybos teorijos gali pasitarnauti ir ką praktikai gali patarti?"
Konferencijos organizatorius ir moderatorius doc. dr. S. Nefas ir MRU senato narys doc. dr V. Smalskys sveikindami dalyvius, palinkėjo ne tik išklausyti pranešimus, bet ir aktyviai dalyvauti diskusijose, dalintis patirtimi, įgyta dirbant viešajame sektoriuje.
Plenarinius pranešimus skaitė prof., dr. B. Gruževskis, prof. T Harz iš Vokietijos ir doc. P. Juptner iš Čekijos, mokslininkai, Viešojo administravimomo institucijų ir įstaigų atstovai, mokymo centrų atstovai, savivaldybių politikai ir administracijų atstovai, MRU socialiniai partneriai ir baigusieji universitetą.

Pranešėjai nagrinėjo aktualias Europos šalims ir Lietuvai savivaldos problemas: dalyvavimą ir vietos demokratiją, demografinius pokyčius, efektyvumą viešajame sektoriuje, darnios plėtros bendruomenių ugdymą ir vietos bendruomenių įtraukimą į socialinių pašalpų ir paslaugų administravimą, socialinės atsakomybės integravimą į kasdieninę vietos savivaldos veiklą, vietos demokratijos stiprinimą, sveikatos priežiūrą, turizmą, urbanistines problemas, savivaldybių strateginį planavimą, korupciją savivaldybėse ir kt. temas, liečiančias vietos savivaldos, demokratijos klausimus. Kaip niekad, šiemet daug pranešėjų palietė vietos bendruomenių veiklą, jų pagalbą savivaldos institucijms, socialinių paslaugų sferoje, užtikrinant saugią ir sveiką aplinką. Apie Kauno Gričiupio seniūniją ir jos bendruomenių centrų veiklą, kuriant saugią aplinką, papasakojo Gričiupio seniūnė J. Žakevičienė, apie Vilniaus bendruomenių veiklą ir tyrimus Vilniaus mieste bei socialinę partnerystę pasakojo VBA tarybos ir Balsių bendruomenės pirmininkas R. Micka. Apie savivaldybės ir bendruomenių dalyvavimo, skirstant socialines pašalpas, patirtį Akmenės rajone papasakojo Akmenės meras V. Mitrofanovas. Jis, beje, pažymėjo, kad būtina skatinti ir palaikyti finasiškai bendruomenių pirmininkus, kurių darbas ir triūsas yra neįvertintas, tačiau yra žymiai naudingesnis nei seniūnaičių, kurių funkcijos iki šiol visiškai neaiškios ir nereikalingos, veiklą. Konferencijoje buvo susirūpinta, kaip sustiprinti mokslininkų ir praktikų bendradarbiavimą, kad viešasis sektorius veiktų efektyviai.

Diskusijose dalyvavo Vilniaus bendruomenių nariai: E. Misiulis, M. Demšė, E. Jakubauskas, LVBOS pirmininkas A. Račkauskas, aktyviai dalyvavo Pakruojo, Vilniaus, Tauragės savivaldybių atstovai, universiteto studentai.




2014-04-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple