Kauno bendruomenių centrų asociacija

Diskusija Seime "Bendruomenės ir savivalda"

Gegužės 9 d. bendruomenių organizacijų atstovai dalyvavo Seime, apskritojo stalo diskusijoje "Bendruomenės ir savivalda". Diskusiją organizavo Seimo Bendruomenių ir pilietinės visuomenės parlamentinė grupė, vadovaujama D. Jankausko, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjunga (LVBOS).
 Diskusijoje dalyvavo Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovai, Lietuvos seniūnų asociacijos prezidentas J. Samoška, VRM atstovai, SADM Bendruomenių reikalų skyriaus vadovas A. Kučikas, Seimo nariai, ŽŪM Kaimo plėtros departamento atstovai. Jonavos savivadybės meras M. Sinkevičius.

Diskusiją pradėjo Seimo narys D. Jankauskas, sveikinimo žodį tarė Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė V. Baltraitienė.

Pranešimus apie Lietuvos bendruomenes ir savivaldą  skaitė LVBOS pirmininkas A. Račkauskas, apie miesto bendruomenes - KBCA tarybos pirmininkas R. Navickas, apie kaimo bendruomenes ir jų patirtį - LKBS pirmininkės pav. R. Kneizevičienė, apie vietos bendruomenių iniciatyvų programą 2014-2020 m. m. ir jos įgyvendinimą - VRM Regioninės politikos departamento atstovas G. Česonis, apie LEADER priemonių perspektyvas 2014-2020 m. pagal Europos žemės ūkio fondo paramą kaimo plėtrai - ŽŪM Kaimo plėtros departamento vyr. specialistė I. Sadovskaitė, apie gyvenamosios vietos bendruomenių ir savivaldos bendradarbiavimą ir problemas - Jonavos r. savivaldybės meras M. Sinkevičius.
Diskusijoje kalbėjo Vilniaus, Panevėžio rajono bendruomenių atstovai, Seniūnų asociacijos prezidentas J. Samoška, Seimo nariai J. Urbšys, D. Jankauskas, VRM atstovai ir kt.
LVBOS rezoliucija apie bendruomenių ir savivaldos įstatymo tobulinimą yra perduota Seimo komitetams ir visiems dalyvavusiems diskusijoje; diskusijoje buvo pateikta parlamentinės grupės paruošta rezoliucija ir D. Jankausko pataisytas "Vietos bendruomenių savivaldos pagrindų" įstatymo projektas, kurį pasiūlyta įtraukti į LR Vietos savivaldos įstatymo pataisas.




2014-05-11

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple