Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių ir šeimos metų atidarymas

Gegužės 15 d. "Tautos namuose" iškilmingu renginiu Kaune prasidėjo Bendruomenių ir šeimos metų renginių ciklas. Į iškilmingą renginį buvo pakviestos visos Kauno miesto seniūnijos, bendruomenių centrai, įdomios aktyvios šeimos. Susirinkusius pasveikino Kauno m. meras A. Kupčinskas, Seimo narė R. Juknevičienė, miesto tarybos nariai E. Gudišauskienė ir G. Žukauskas, KBCA tarybos pirmininkas R. Navickas.

Renginio metu seniūnai papasakojo apie savo seniūnijas ir bendruomenių centrus, kuo jie yra įdomūs ir ypatingi, kokia veikla užsiima, papasakojo apie seniūnijose gyvenančias aktyvias šeimas. Šilainių, Panemunės, Gričiupio, Dainavos, Centro seniūnijų BC save pristatė muzikiniu numeriu, Aleksoto seniūnė pasveikino ir pristatė dvi trynukus auginančias šeimas. panemuniečiai pavaišino visus savo saldumynais. Labai maloniai nustebino Centro seniūnija, kurioje registruoti bendruomenių centrai neveiklūs, tačiau aktyviai veikia Senamiesčio draugija, kuri nebūdama bendruomenės centru, telkia ir organizuoja veiklą senamiestyje.

Renginio metu visus pasveikino ir koncertinę programą atliko Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras"Ąžuolynas" ir šokėjų grupė, Kultūros centro "Tautos namai" baleto grupė, renginį vedė L. Raudonikienė.

Labai gaila, bet atvyko šiek tiek daugiau kaip pusė Kauno miesto bendruomenių centrų, salėje matėme tuos pačius bendruomenių aktyvistus. Gal būt, sutrukdė šiek tiek vėliau prasidėjęs Kauno arkivyskupijos renginys "Šeimos diena 3D" Žalgirio arenoje, o gal tai parodo tikruosius Kauno miesto bendruomenių centrus, kuriems rūpi vietos bendruomenės ir jos narių, šeimų klausimai. Renginyje taip pat nedalyvavo du seniūnai.

Sekantis renginys įvyks birželio 7 d. - KBCA sveikatingumo renginys "Bendruomenių ir šeimų sveikatingumo diena, o birželio  12 d. "save parodys" Aleksoto ir Vilijampolės seniūnijos ir bendruomenių centrai.

2014-05-16

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple