Kauno bendruomenių centrų asociacija

Smagi Kauno bendruomenių sveikatingumo diena

Praėjusį birželio 7 d. šeštadienį beveik visą dieną Kauno bendruomenės džiaugėsi smagiomis pramogomis Kauno Santakos stadione. Čia vyko Bendruomenių ir šeimų sveikatingumo ir fizinio aktyvumo diena "Judėkim ir būkim sveiki kartu".
Renginio metu visas stadionas buvo suskirstytas į kelis sektorius. kuriuose vyko vaikų žaidimai, šiaurietiško vaikščiojimo pamoka, riterių improvizuotos kautynės ir mokymai, estafetės vaikams ir tėveliams, virvės traukimo, jėgos trikovės bei greitumo/vikrumo rungtys, dviračių figūrinis važiavimas, paplūdimio tinklinio varžybos, tai či pasirodymas ir mokymai, paramedikai mokė suteikti pirmąją pagalbą, policijos bendruomenės pareigūna žymėjo daiktus, pasirodė Kauno policijos kinologai, sulaukę daugiausiai aplodismentų, Kauno sav. visuomenės sveikatos biuras pateikė įvairios prevencinės sveikatos apsaugos medžiagos, turėjome svečių iš NVO "Novi Homines", dainavo ir grojo jaunimo grupė "Ale va". Džiaugiamės, kad šventėje dalyvavo daug šeimų su vaikais, jie aktyviai dalyvavo visose varžybose.

Renginį atidarė KBCA pirmininkas prof. R. Navickas, susirinkusius pasveikino G. Žukauskas.

Renginyje dalyvavo Aleksoto, Panemunės, A. Šančių, Romainių, Vilijampolės "Veršvos", "Žaliojo Ąžuolyno" ir Žaliakalnio "Aušros", Petrašiūnų, Lampėdžių, Šilainių BC, Amalių bendruomenė "Amalė", NVO "Aukšta", "Baltai juoda" komandos. Džiugu, kad dalyvavo jaunimas, kuris pagirtinai gynė savo bendruomenių centrų ir organizacijų garbę. Renginio pradžios mankštoje dalyvavo visi susirinkusieji, tačiau visus išjudino Petrašiūnų senjorės ir mambo ritmai, popiečio tingulį išsklaidė "Baltai juoda" merginos, pakvietusios sušokti ritminius šokius visiems.
Daug dėmesio susilaukė vaikų žaidimai: muilo burbulų pūtimas, piešimas kreidelėmis ir guašu, estafetės, rankdarbiai, riterių mokykla.

Renginio varžybinę dalį padėjo organizuoti Lietuvos sporto universiteto studentai ir dėstytojai, vaikų žaidimų aikštelę - jaunimo organizacija "Baltai juoda", šiaurietišką vaikščiojimo pamoką pravedė Šilainių BC instruktorė R. Andriulionienė. Taiči pasirodymą ir pamoką pravedė LSU lektorius taiči meistras Egidijus Rožėnas.

Visų varžybų rezultatai bus paskelbti šiek tiek vėliau. Būtinai juos paskelbsime.

Už gražų renginį dėkojame savo partneriams: Lietuvos sporto universitetui ir ypač dr. K. Visagurskienei ir "Baltai juoda" jaunimui. Taip pat dėkojame Kauno sav. Visuomenės sveikatos biurui, Paramedikų asociacijai, Kauno policijos bendruomenės pareigūnams ir kinologams, A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklai, organizavusiai figūrinio dviračio rungtis vaikams ir suaugusiems, Kauno jungtiniam sveikatos klubui bei rėmėjams, parėmusiems renginį: vaistinė "Gintarinė" ir UAB "Diforma".
Bendruomenių ir šeimų sveikatingumo dieną KBCA organizavo, vykdydama Kauno m. sav. Sveikatos apsaugos skyriaus finansuojamą projektą "Judėkim ir būkim sveiki kartu".

Apie renginį parašė portalas delfi.lt Straipsnis yra čia: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kaunieciai-susirinko-rungtis-bendruomeniu-varzybose-ir-linksmose-rungtyse.d?id=64987547#ixzz33xvdemC3%E2%80%9D




2014-06-09

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple