Kauno bendruomenių centrų asociacija

Nevyriausybinėms organizacijoms – nemokama galimybė dirbti moderniai ir mobiliai

Asociacija „Langas į ateitį“ ir bendrovė „Microsoft Lietuva“ penktąjį kartą sukvietė Lietuvos nevyriausybines organizacijas į „Bendrystės su NVO dieną“.
Birželio 12 d. susitikimas skirtas papasakoti NVO sektoriaus atstovams apie  efektyvesnius veiklos būdus ir suteikti praktinių žinių, kaip informacinės ir mobiliosios technologijos padeda dirbti produktyviau.
Šiais metais „Bendrystės su nevyriausybinėmis organizacijomis dienos“ organizatoriai pasidalino praktiniais patarimais, kaip pasinaudojant nemokamai suteikiamomis IT priemonėmis ir programomis galima padidinti kiekvieno darbuotojo efektyvumą, taip pat pagerinti vidinę ir viešą komunikaciją NVO veikloje. 
„Kiekvienos valstybės pagrindas – tvirta pilietinė visuomenė, pasirengusi efektyviai spręsti opiausias socialines problemas. Tik glaudus bendradarbiavimas tarp verslo, valstybės ir nevyriausybinių organizacijų užtikrina geriausius rezultatus. Siekdama padėti nevyriausybinėms organizacijoms dirbti efektyviau, „Microsoft“ remia nevyriausybines organizacijas programine įranga ir rengia mokymus, kaip ja naudotis“, - teigė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris.

„Nevyriausybinių organizacijų turimos lėšos yra gana kuklios, tad naudojamės kiekviena galimybe sutaupyti. Anksčiau nežinojome apie galimybę gauti programinę įrangą nemokamai, tad programinei įrangai tekdavo išleisti dalį biudžeto. Šiuo metu NVO naudojasi ne tik kompiuteriais, bet ir planšetėmis, mobiliaisiais telefonais – tai sukuria naujus poreikius pasiekti informaciją iš įvairių vietų. Tam reikia naujų IT sprendimų, kurie nemenkai kainuoja“, – pasakoja „Moterų informacijos centro“ valdybos pirmininkė Kamilė Butkevičiūtė. Ji pabrėžė, kad šiuo metu nevyriausybininkai vis drąsiau kreipiasi į programinės įrangos milžinę „Microsoft“, kuri programinę įrangą suteikia nemokamai.
Kaip teigė kitų NVO atstovai, daugeliui jų tenka derinti darbą verslo įmonėse ir nevyriausybinėse organizacijose, tad vertinamas kiekvienas sprendimas, padedantis atlikti darbus kuo greičiau ir efektyviau.
Pasak „Microsoft Lietuva“ generalinio direktoriaus, pagalba nevyriausybiniam sektoriui šalyje yra vienas iš „Microsoft“ socialinės veiklos prioritetų. Aktyviai bendradarbiaudama su daugiau nei 30 skirtingų NVO Lietuvoje „Microsoft“ didžiausią dėmesį skiria jaunimo nedarbo problemoms spręsti, startuoliams ir verslui skatinti, e. įgūdžiams lavinti ir organizacijų efektyvumui didinti.
K. Kaikaris teigia, kad nuo 2004 m. „Microsoft“ suteikiama nemokamos programinės įrangos programa pasinaudojo per 70 Lietuvos nevyriausybinių organizacijų už daugiau nei 1 milijoną litų.
Šiais metais Lietuvos bendruomenių organizacijos nedalyvavo „Bendrystės su NVO dienoje“.

Kaip NVO ir bendruomenių organizacijoms įsigyti nemokamą programinę įrangą ir Microsoft Office 365, yra čia:

https://onedrive.live.com/?id=E11C17DFCA123E20!1054&cid=e11c17dfca123e20&authkey=!AhvO2Uta8Y7BHlQ&v=3

Straipsnis yra paruoštas pagal http://langasiateiti.epilietis.eu  ir  http://www.penki.lt  medžiagą.

 

2014-06-26

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple