Kauno bendruomenių centrų asociacija

Trečiasis Bendruomenių ir šeimos metams skirtas renginys

Ketvirtadienį, rugsėjo 11 d., Tautos namuose įvyko trečiasis Kauno Bendruomenių ir šeimų metams skirtas renginys. Šį kartą save ir bendruomenes pristatė Žaliakalnio, Centro ir Šilainių seniūnijos. Renginį vedė Žaliakalnio BC "Pelėdos" pirmininkas Kęstutis Ignatavičius ir Romainių BC pirmininkė Violeta Visockienė. Savo seniūnijų bendruomenes pristatė ir  susirinkusius pasveikino seniūnai Br. Girdauskas, M. Šveikauskas ir G. Sinkevičius. Salėje vos tilpo žiūrovai ir dalyviai, Sargėnų ir Vytėnų, Šilainių, Romainių BC ir Naujųjų Romainių bendruomenė suruošė rankdarbių ir kulinarijos parodą.
Susirinkusius pasveikino Kauno m. tarybos narys G. Žukauskas, Šeimos tarybos narė L. Kudarienė, KBCA pirmininkas prof. R. Navickas.
Bendruomenės tarsi varžėsi, kas geriau ir įdomiau pristatys save: žaliakalniečiai pakvietė gražią daugiavaikę šeimą, auginančią 4 vaikus, Žaliakalnio himną padainavo Žaliakalnio progimnazijos vaikų ansamblis, Žaliakalnis didžiuojasi ir savo garsiaisiais dainininkais: Rūta Morozovaite ir Juozu Janušaičiu bei bardu Edmundu Janušaičiu. Studijos "Laura" mažosios ir didžiosios solistės, sulaukė ypač daug plojimų ir šypsenų. Centro seniūnijos programoje šoko Senamiesčio mergaičių ir vaikų kolektyvai, apie neseniai susikūrusią religinę Kauno Karmelitų bendruomenę ir jos veiklą papasakojo kunigas Renaldas Šumbrauskis.
Šilianių seniūnijoje garsiausi keturi bendruomenės centrai: Kauno Romainių, Naujų Romainių, Sargėnų ir Vytėnų bei Šilainių. Šie centrai paruošė rankdarbių ir kulinarinio paveldo parodą, koncertavo Nujųjų Romainių ansamblis, Šilainių moterų ansamblis "Slaunos" ir retro ansamblis "Randevu",  Sargėnų choras ir kaimo kapela "Šilas".

Po smagios kaimiškos polkos renginio dalyviai pakvietė pasivaišinti visus gardžiais valgiais.

Sekantis renginys vyks spalio mėn. 9 d. Jame pasirodys Panemunės ir Petrašiūnų seniūnijos ir jų bendruomenės.

Renginio nuotraukos yra yra mūsų feisbuko skyrelyje: https://www.facebook.com/pages/Kauno-bendruomeni%C5%B3-centr%C5%B3-asociacija/1514571238758082

2014-09-14

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple