Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kvietimas į renginį „Lietuvos NVO kokybės standarto gairės“

Nepakankamas nevyriausybinių organizacijų skaidrumas, nesugebėjimas pritraukti ir/arba diversifikuoti finansavimo šaltinių, rezultatais pagrįsto valdymo stoka, elgesio kodekso ar profesinės veiklos standartų neturėjimas – visa tai nulemia fragmentuotą, silpną ir pasyvų NVO sektorių. Siekiant Lietuvos NVO sektoriui įsitvirtinti kaip tvariam visuomenės segmentui, būtina apibrėžti aiškius ir vienareikšmius kokybinius reikalavimus NVO skaidrumui, atskaitomybei, lėšų pritraukimui ir vadybai bei dėti pastangas tam, kad šie kriterijai taptų gyvibingu NVO kokybės standartu.

NVO kokybės standartizavimo sistemos sėkmingai veikia stiprų NVO sektorių turinčiose šalyse-Austrijoje, Vokietijoje, Ispanijoje. Naujose ES šalyse, pvz. Čekijoje, Vengrijoje, šios iniciatyvos žengia pirmuosius žingsnius. Manome, kad Lietuvoje atėjo laikas vienytis pažangiai ir skaidriai veikiančioms organizacijoms ir kartu nuspręsti, kokio NVO standarto mums reikia.

Rugsėjo 24d. kviečiame į renginį „Lietuvos NVO kokybės standarto gairės“, kuriame „brainstorm‘o“ metodikos pagalba pasidalinsime žiniomis, lūkesčiais ir patirtimi, bei nuspręsime sekančius žingsnius tam, kad NVO standartas būtų įdiegtas ir sėkmingai veiktų Lietuvoje.

Renginys vyks Vilniaus mokytojų namų Mokymosi ir informacijos centre II a, Vilniaus g. 39.

Kviečiame registruotis čia: https://docs.google.com/forms/d/1yeHwQa8-aJ3vDmhjgA6Xn95SWbLdmLiJMWFO0YLnVnY/viewform

Būtume dėkingi, jei pasidalintumėte šia informacija su Jūsų organizacijos nariais.

Pagarbiai
aukok.lt komanda

2014-09-17

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple