Kauno bendruomenių centrų asociacija

Aštuntasis Romantinės dainos festivalis

Šeštadienį, spalio 4 d., į Kauno įgulos Karininkų ramovę rinkosi šventiškai pasipuošę bendruomenių centrų meno kolektyvai. Čia vyko aštuntasis Kauno bendruomenių centrų Romantinės dainos festivalis. Pagal tradiciją festivalį organizavo praėjusių metų nugalėtojai - Petrašiūnų bendruomenės centras. Šiais metais festivalyje dalyvavo 10 mūsų bendruomenių centrų kolektyvų ir 4 svečių kolektyvai.
Festivalį pasveikino Kauno m. tarybos narys G. Žukauskas, LR Seimo narys A. Dumčius, KBCA tarybos pirmininkas prof. R. Navickas ir kiti. Festivalį atidarė Petrašiūnų BC pirmininkė I. Kunavičiūtė-Mikučionienė, kuri pakvietė į sceną profesorę, Kauno valstybinio teatro solistę Sabiną Martinaitytę ir pianistę, Muzikos akademijos dėstytoją Audronę Eitmanavičiūtę. Jos abi atliko kelis muzikinius kūrinius ir buvo pakviestos į vertinimo komisiją.
Šiais metais komisijai teko nelengva užduotis iš 10 įvairių ansamblių atrinkti nugalėtojus. Tačiau, kai į sceną išėjo Aleksoto bendruomenės centro "Svirbės" kolektyvas - abejonių neliko. Jie ir tapo nugalėtojais, jiems buvo įteiktas pereinamasis festivalio prizas. Antroji vieta buvo skirta Lampedžių BC ansambliui "Laumės pėda", puikiai sudainavusiam meilės dainas, o trečioji - linksmai Sargėnų ir Vytėnų BC liaudiškos muzikos kapelai "Šilas".
Reikia pažymėti, kad visi kolektyvai šiemet buvo puikūs: ir dainos, ir mažos linksmos improvizacijos, ir skambėjusios eilės - puikiai atitiko festivalio dvasią - meilės romantiką. Mūsų svečiai - Trečiojo amžiaus universiteto vyrų ansamblis, Kauno pagyvenusių žmonių asociacijos ansamblis, asociacijos Kovo 11-osios g. bendrijos ansamblis "Sūduva", Naugardiškių bendruomenės ansamblis bei puikus St. Valaičio ir Aldonos Mikulionytės-Baltrūnienės sugrotas čardašas - taip pat buvo sutikti šiltais plojimais.
Baigiantis festivaliui į sceną pakilo jaunasis baritonas, prof. S. Martinaitytės ir A. Eitmonavičiūtės mokinys, daugelio tarptautinių konkursų ir festivalių laureatas Andrejus Apšega, kuris atliko kelias dainas ir arijas. Savo pasirodymą jis užbaigė kartu su savo mokytoja S. Martinaityte. 

Visiems kolektyvams ir jų vadovams bei svečiams buvo įteiktos padėkos, atlikėjai ir svečiai pakviesti pasivaišinti didžiuliu tortu, kurį pagamino rėmėjai - Jolantos Gulbinienės įmonė.

Festivalyje dalyvavo (išvardinti atlikimo eile):
Vilijampolės BC ansamblis "Santaka", vad. J. Šimaitienė;
Aleksoto BC liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė", vad. A. Bareišienė;
Šilainių BC moterų ansamblis "Slaunos", vad. H. Vokietaitienė;
Sargėnų ir Vytėnų ansamblis "Sietuva", vad. D. Jurkonienė;
Petrašiūnų BC ansamblis "Monte Pacis", vad. A. Paulauskas;
Sargėnų ir Vytėnų liaudiškos muzikos kapela "Šilas", vad. D. Jurkonienė;
Šilainių BC retro stiliaus grupė "Randevu", vad. J. Svidinskienė;
Lampėdžių BC moterų vokalinis ansamblis "Laumės pėda", vad. L. Dzvonkienė;
Kaunėnų BC ansamblis, vad. V. V. Bieliūnas;
Eigulių BC romantinis ansamblis "Vien tik tau", vad. I. Brazdžionienė.

Sveikiname visus dalyvavusius, dėkojame Petrašiūnų bendruomenės centrui ir jo pirmininkei I. Kunavičiūtei-Mikučionienei, rėmėjams: Kauno įgulos Karininkų ramovei ir J. Gulbinienės įmonei už gražų renginį bei gerą nuotaiką. Renginys tikrai buvo šaunus ir smagus.
Kitais metais susitiksime Aleksoto bendruomenės centro organizuojamame renginyje..

Festivalis buvo remiamas Kauno m. savivaldybės NVO programos lėšomis, projektą vykdo Kauno bendruomenių centrų asociacija, sutartis Nr. SR-0755, 2014-04-15.

 

 




2014-10-05

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple