Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kauno rajono kaimo bendruomenių sąjungos konferencijoje

Lapkričio 12 d. KBCA atstovai dalyvavo Kauno rajono bendruomenių sąjungos organizuotoje konferencijoje "Stiprėjimas per bendradarbiavimą".
Konferencijoje buvo nagrinėjamos "Bendrystės ir bendruomeniškumo" (vyskupas dr. K. Kėvalas), "Vietos bendruomenė ir savivalda" (LR Seimo narys D. Jankauskas), "Bendradarbiavimo link" (Kauno r. savivaldybės adm. direktoriaus pav. A. Ščiukauskienė),  "Bendruomenės santykis su savivalda" (KBCA pirmininkas prof. R. Navickas), "Programos LEADER teikiamos galimybės 2014-2020 m." (Kauno r. VVG pirmininkas V. Zubas ir Progr. LEADER ir informav. sk. vedėjas T. Didžiulis) ir aplinkosaugos problemų (Aplinkos apsaugos ir audito instituto direktorius dr. R. Budrys) temos.

Konferencijo metu buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis „Dėl nemalonių kvapų mažinimo Dainių fermų komplekse“.
Sutartį pasirašė Jurbarko rajono savivaldybės meras Ričardas Juška, Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius dr. Skirmantas Pocius, Dainių kaimo bendruomenės pirmininkas Artūras Davidavičius, Aplinkos vadybos ir audito instituto direktorius dr. Rimantas Budrys, Kauno rajono  bendruomenių sąjungos pirmininkas dr. Justinas Rimas ir UAB „Dainiai“ direktorius Kasparas Jurevičius.
Jurbarko r. savivaldybės meras Ričardas Juška, pažymėjo, kad  labai svarbus bendruomenių ir vietos savivaldybės bendradarbiavimas, noras suprasti ir išklausyti vieni kitus. Tik bendradarbiaujant galima pasiekti žymiai daugiau ir geresnių rezultatų.

Konferencijoje pasisakė Kauno r. bendruomenės centrų "Sėmenėlė" ir Rokų kaimo bendruomenės pirmininkai, kurie jau ne vieneri metai kovoja su šalia gyvenviečių pastatytomis kiaulidėmis dėl nuo jų sklindančio kvapo. Konferencijos dalyviai pabandė kartu spręsti iškilusią problemą, dar kartą parodydami, koks yra svarbus tarpusavio bendradarbiavimas.

 

2014-11-13

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple