Kauno bendruomenių centrų asociacija

Engiamųjų teatro metodų mokymai centrų aktyvui

Lapkričio 14 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijoje vyko "Engiamųjų teatro metodų mokymai" bendruomenių centrų aktyvui.
Mokymus vedė Vilniaus "Menų ir mokymų namų" direktorė Rimanta Vaičekonytė ir VU psichologė Virginija Skučaitė. Šie mokymai daugiau žinomi Forumo teatro mokymais, kai žmonės bando išspręsti iškilusias problemas diskutuodami ir vaidindami situacijose.
Šių teatrinių metodų taikymo visuomeninėje veikloje pradininkas yra brazilų teatro inovatorius Augusto Boalas.
Šis metodas Į Lietuvą atkeliavo žmonių, dirbančių su jaunimu, iniciatyva. Aktorė Rimanta Vaičekonytė 1998 m. šio metodo mokėsi Estijoje, Danijoje, Švedijoje. Stažuodamasi Estijoje, stebėjo kokį didžiulį poveikį šis metodas daro žmonėms, kurie dalyvauja Forumo teatro spektaklyje. Publika tampa aktyvia spektaklio dalyve. Spektaklio metu yra diskutuojama apie scenoje matytą istoriją, personažus, jų elgesį, įvykusį konfliktą. Publika ne tik aktyviai reiškia savo nuomonę, bet ir eina vaidinti vietoj vieno ar kito personažo, bando pakeisti situaciją ir čia pat scenoje spręsti problemą.
Mūsų aktyvo mokymų metu buvo išbandyti Vaizdinių, Forumo ir Troškimų vaivorykštės teatrų metodai, įvairūs žaidimai dėmesiui sukaupti ir įsigilinti į save, spręsti savo bendruomenės ir aplinkos problemas, bendrai problemas vaizduojant, aptariant ir diskutuojant bei pabandant jas ištaisyti.
Mokymuose dalyvavo daugiau kaip 20 dalyvių. Kaip visada, aktyviausios buvo mūsų bendruomenių centrų moterys, todėl sprendėme ir mums aktualias, moteriškas problemas. Dalyviai buvo apdovanoti A. Boalo knygomis.

Mokymai buvo įdomūs, linksmi, laikas prabėgo greitai ir buvo gaila, kad diena tokia trumpa.
Labai dėkingi esame lektorėms R. Vaičekonytei ir V. Skučaitei už naudingai praleistą mokymų dieną.

Daugiau apie Engiamųjų teatro metodus yra čia: www.forumoteatras.lt

2014-11-16

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple