Kauno bendruomenių centrų asociacija

Saugios aplinkos priemonių aptarimas su Kauno policijos pareigūnais

Lapkričio 17 d.KBCA būstinėje BC pirmininkai kartu su Kauno VPK policijos bendruomenės pareigūnais, Viešosios tvarkos valdybos viršininku R. Stuku ir Prevencijos sk. viršininku T. Stauskiu aptarė 8 mėnesių bendruomenės pareigūnų veiklos rezultatus ir iškilusias problemas vietos bendruomenių teritorijose. Pasidžiaugta gražiu bendradarbiavimu Lampėdžių, Aleksoto, Eigulių bendruomenėse. Policijos pareigūnai prisipažino, kad jiems buvo tikras iššūkis bendrdarbiavimas su vietos bendruomenėmis, gyventojais, įgauti vieni kitų pasitikėjimą ir veikti išvien kuriant saugią aplinką.

BC pirmininkai papasakojo kaip jiems sekasi bendrauti su bendruomenės pareigūnais, surengtus bendrus BC narių ir policijos pareigūnų reidus, kuriuose ypač aktyvūs yra aleksotiškiai, lampėdiškiai, palemoniečiai, saugios kaimynystės sutartis tarp Panemunės seniūnijos, Panemunės bendruomenės centro ir Panemunės policijos komisariato, Lampėdžių saugios aplinkos kūrimo iniciatyvas, norus įrengti vaizdo stebėjimo kameras, panaudojant VBT lėšas ir kt.
Policijos pareigūnai kaip didžiausią kliūtį paminėjo bendruomenių pasyvumą ir nenorą bendrauti.

Susitkimo metu aptartas ir 2015 m. bendradarbiavimo planai: policijos pagalba organizuojant saugios kaimynystės renginius, susitikimus su gyventojais apie daugiabučių saugumą, euro įvedimą, filmus gyventojams, seminarus teisės klausimais, vykdomus projektus ir kt. gyventojų prevencinės priemonės. Pateiktas naujasis Saugios kaimynystės lankstinukas.
2015 m. numatyta įtraukti į veiklą dar daugiau bendruomenių narių, skleisti įvairiais būdais informaciją ir, be abejo, dalyvauti renginiuose.
Bendruomenių centrų pirmininkai dėkojo bendruomenės pareigūnams, džiaugėsi tarpusavio bendravimu, pagalba ir parama, dalyvavimu renginiuose.

2014-11-20

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple