Kauno bendruomenių centrų asociacija

Padėkos vakaras bendruomenėms Rotušėje

Kiekvienais metais gruodžio mėnesį Kaune pagerbiami ir apdovanojami kūrybingai dirbantys bendruomenių centrai ir aktyviausi bendruomenių atstovai. Pirmadienį vakare į miesto rotušę su savo vėliavomis susirinko Kaune veikiančių bendruomenių aktyvistai.
Kauno meras Andrius Kupčinskas padėkojo jau 10-metį Kaune aktyviai veikiančių bendruomenių centrų atstovams už reikšmingus darbus, prisidedančius prie Kauno puoselėjimo ir tobulėjimo. Šiemet bendruomenių atstovai į rotušę atsinešė savo bendruomenės vizijos laivelius, papuoštus, logotipais, užrašais ir vėliavėlėmis. Geriausius laivelius ketinama atiduoti į rotušės muziejų, o bendruomenių centrai, sukūrę geriausius laivelius, buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.
Miesto vadovas 10-mečio proga pasveikino ir apdovanojo Kaunėnų bendruomenę, asociaciją „Žaliasis ąžuolynas“, Romainių bendruomenės centrą, bendruomenės centrą „Girsta“, bendruomenės centrą „Žaliakalnio aušra“ bei Kauno bendruomenių centrų asociaciją. Taip pat apdovanotas labdaros fondas  „Petrašiūnų bendruomenės centras“, minintis 20 metų veiklos sukaktį.
„Didžiausi darbai atliekami tada, kai žmogus nesitiki padėkos, tiki tuo, ką daro ir įdeda dalelę savo širdies. Nereikia matuoti savo darbų kitų žmonių matais - tikėkime savimi ir kurkime ne tik savo, bet ir mūsų šalies sėkmės istorijas“, - kalbėjo meras A. Kupčinskas, kartu su Kauno miesto tarybos Savivaldos ir bendruomenių plėtojimo komitetu inicijavęs gražia tradicijas tapusias bendruomenių pagerbimo šventes.
Bnedruomenes sveikino KBCA pirmininkas R. Navickas, Savivaldos ir bendruomenių plėtojimo komiteto pirmininkas G. Žukauskas, prelatas A. S. Vaičiūnas, seimo narys D. Jankauskas ir Kauno vyr. policijos komisariato laikinai einantis viršininko pareigas D. Žukauskas ir bendruomenės pareigūnai. Policijos pareigūnai apdovanojo aktyviausius bendruomenių centrus ir jų narius už bendradarbiavimą su policija, pagalbą kuriant saugią aplinką.

Kaip ir kasmet, vakaro vedėjas K. Ignatavičius paskelbė viktoriną apie Kauną, bendruomenes, miesto valdžią ir Kauno herbo reikšmę. Aktyviausieji ir geriausiai atsakiusieji taip pat buvo apdovanoti.

Iš viso Kaune šiuo metu veikia 45 bendruomenių centrai. Padėkos taip pat įteiktos ir aktyviausiems bendruomenių centrų atstovams.
Vakro metu susirinkusiems dainavo kapela "Kaunas".

Galerija ir zinutės apie bendruomenių pagerbimo vakarą rotušėje yra čia:
http://www.kaunas.lt/index.php?3754039035

http://www.kaunas.policija.lt/ww/index.php/lt/3257-kauno-miesto-sirdyje-bendruomeni-centr-pagerbimo-svente

2014-12-02

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple