Kauno bendruomenių centrų asociacija

Pirmasis „Nordplus Horizontal“ projekto „Šiaurės-Baltijos šalių fizinio aktyvumo jungtys“ susitikimas

Gruodžio 9—10 d. LSU vyko pirmasis koordinacinis Nordplus Horizontal projekto „Šiaurės – Baltijos šalių fizinio aktyvumo jungtys“ (Nordic-Baltic Physical Activity Bridges (NBPAB) NPHZ-2014/10107 susitikimas. Projekto trukmė – trys metai.
Kauno bendruomenių centrų asociacija yra vieni iš projekto koordinatorių, atstovaujantys Kauno bendruomenių centrus. Pranešimą apie Kauno bendruomenių centrų fizinį aktyvumą ir sveikatinimo programas skaitė ir KBCA administratorė M. Bindokaitė. 

Projekto tikslas —  išvystyti ir sustiprinti Šiaurės-Baltijos šalių partnerystę, skatinant sveikatą stiprinantį fizinį aktyvumą tarp įvairaus amžiaus žmonių. Projektas siekia sujungti įvairius sektorius, atsakingus už fizinio aktyvumo švietimą mokyklose, aukštojo mokslo institucijose, profesinėse asociacijose, centruose ir bendruomenėse.

  Projekto susitikime dalyvavo atstovai iš Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ir Suomijos aukštųjų mokyklų, bendrojo lavinimo mokyklų, asociacijų, bendruomenių, savivaldybių bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK). Susitikimo metu projekto dalyviai turėjo galimybę palyginti skirtingų šalių fizinio ugdymo (kūno kultūros, fizinio aktyvumo, sporto) sistemas, pasidalijo patirtimi, susijusia su fizinio aktyvumo skatinimu ir bendradarbiavimu su bendruomenėmis, buvo aptartos bendro tinklo kūrimo gairės, bendradarbiavimo galimybės bei idėjos naujo studijų modulio/intensyvios programos kūrimui.

  Tikimasi, kad šio projekto dėka Šiaurės-Baltijos šalių fizinio aktyvumo dėstytojai, mokytojai, centrų ir asociacijų vadovai, bendruomenių pirmininkai sukurs bendradarbiavimo tinklą, tarptautinės patirties dėka sustiprins studijų programas, talkins stiprinant fizinį aktyvumą darželiuose, mokyklose, bendruomenėse.

Doc. dr. Renatos Rutkauskaitės informacija

Lietuvos sporto universiteto Ryšių su visuomene skyriaus nuotraukos

 

 

2014-12-15

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple