Kauno bendruomenių centrų asociacija

Parodos atidarymas

Šiandien P. Stulgos muziejuje atidaryta pirmoji Kauno bendruomenių tautodailininkų darbų paroda. Savo darbus eksponuoja 15 tautodailininkų, tradicinių amatų meistrų ir auksarankių moterų iš 7 bendruomenių centrų: Aleksoto, Muravos, Petrašiūnų, Vaišvydavos, Sargėnų ir Vytėnų, Romainių ir "Žaliojo Ąžuolyno" BC ir iš Dainavos seniūnijos. Paroda skiriama kelioms progoms: Vasario 16 d. ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui.
Visus pasveikino KBCA pirmininkas R. Navickas, tarybos narė L. Kudarienė, apie parodos atsiradimą papasakojo asociacijos administratorė M. Bindokaitė.
Atidarymo renginį vedė Romainių BC pirmininkė Violeta Visockienė. Vesdama žiūrovus nuo vienų darbų prie kitų, ji pristatė visus autorius, kurie turėjo trumpai apie save papasakoti. Atidarymą labai pagyvino romainiškių J. Jonylienės ir jos sesers bei VDU Muzikos akademijos studenčių akordionisčių, tarptautinių konkursų laureačių, Gretos Kvedaraitės ir Sandros Veverskytės duetai. Merginos sutiko koncertuoti paprašytos savo močiutės, V. Lazdauskienės, kuri pateikė parodai siuvinėtų portretų seriją.
Jauniausia parodos dalyvė sargėniškė O. Lukoševičiūtė pateikė savo kruopščiai padarytus atvirukus, o vyriausia, 90-metė V. Krupenkovienė - siuvinėtus paveikslus. Parodoje daugiausiai eksponuojama paveikslų: E. Vonžodienės, V. Gervienės, J. Petraitienės, V. Kuzmickaitės grafikos darbai, R. Uskienės originali interjero puošybos detalė "Dama", M. Klimienės odinės sagės ir apyrankės, S. Grigaliūnienės vaškinės žvakės, V. Ratautienės austos vytinės juostos, J. Jonylienės lino ir skiautinių darbai, tautiniai drabužiai bei išraiškingi skulptorės A. Dambrauskienės "Akmeniniai veidai", kurie tarpusavyje kalbasi... Parodoje dalyvauja ir vienintelis vyras, architektas dailininkas J. Lukšė, kuris eksponuoja Kauno piliakalnių seriją. Įdomu, kad greta tėčio, vieną savo grafikos paveikslą pakabino ir jo duktė I. Lukšytė.
Atidaryme dalyvavo Aleksoto seniūnė L. Navickienė, policijos bendruomenės pareigūnės, autorius pagerbti atvyko namiškiai ir draugai, bendruomenių centrų pirmininkai.
Jauki aplinka, draugiški pokalbiai su puodeliu kavos ar arbatos apžiūrint kūrinius - ko daugiau reikia pirmai parodai ir, galbūt, tolimesniems planams aptarti ?  

Kviečiame visus apsilankyti šioje parodoje. Ji eksponuojama P. Stulgos Lietuvos tautinių instrumetų muziejuje,
L. Zamenhofo g. 8, II-as a.

2015-02-12

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple