Kauno bendruomenių centrų asociacija

Diskusija LR Seime

Vasario 23 d., pirmadienį Seimo Konstitucijos salėje vyko konferencija „ES šalių socialinio dialogo praktikų apžvalga. Socialinio dialogo plėtros galimybės Lietuvoje“, kurią organizavo Seimo Ekonomikos komitetas ir Lietuvos verslo konfederacija.

Konferencijos pagrindinė tema – Lietuvoje steigiama Nacionalinė ekonominė ir socialinė taryba (NEST). Šis naujas modelis stiprins įvairių NVO, ekspertų, darbdavių, profesinių ir darbuotojų asociacijų, kooperatyvų, aplinkosaugos, neįgaliųjų organizacijų interesų atstovavimą ir dialogą su Seimo, Vyriausybės bei ministerijų atstovais.

Renginyje taip pat dalyvavo Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas, Lietuvos verslo konfederacijos generalinis direktorius Algimantas Akstinas, Investuotojų forumo direktorė Rūta Skyrienė.

Patirtimi dalinosi svečiai iš užsienio: Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto (EESRK) atstovai Stafanas Nilsonas (Staffan Nilsson), Irinė Ivonė Pari (Irini Ivoni Pari), Martinas Sikeris (Martin Siecker) ir nepriklausoma ekspertė Skirma Kondratas. Diskusijoje pasisakė ir KBCA tarybos pirmininkas Ramūnas Navickas. Diskusijos reziume - būtina per ilgai neatidėliojant Lietuvoje steigti NEST, Lietuvos NVO tam yra pasiruošusios ir tikisi aktyvaus dalyvavimo. Tik atskirų profsąjungų atstovai neigė NEST kūrimo būtinumą, bet jų buvo aiški mažuma. 

2015-02-24

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple