Kauno bendruomenių centrų asociacija

Projektų konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse“

Siekiant toliau gerinti padėtį keliuose ir vykdant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2015 m. vasario 11 d. nutarimą Nr. 125 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2011 m. spalio 5 d. nutarimo Nr. 1165 „Dėl Valstybinės saugaus eismo plėtros 2011–2017 metų programos įgyvendinimo tarpinstitucinio metų veiklos plano patvirtinimo“ pakeitimo“ ir šiais metais Lietuvos automobilių kelių direkcija kviečia aktyviai dalyvauti šiame konkurse.

Konkursas skelbiamas nuo 2010 m. ir jame ypač aktyvios yra kaimo bendruomenės. Tačiau Kauno bendruomenių centrų asociacijos nuomone eismo saugumas aktualus ir miesto bendruomenėms.

Lietuvos automobilių kelių inspekcijos tyrimai parodė, kad 2014 m. vidutiniškai dvi iš trijų projektus pateikusių ir juos įgyvendinusių visuomeninių organizacijų, suvokdamos, kad tik nuosekli ir sisteminga veikla gali padėti kurti eismo požiūriu saugią gyvenamąją aplinką, šiame konkurse dalyvavo jau nebe pirmus metus. Taip dar kartą buvo patvirtintas tęstinis šio saugaus eismo projekto (konkurso) pobūdis.

Pagrindinis konkurso tikslas – šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais siekiant mažinti nukentėjusiųjų keliuose skaičių. Siekiama skatinti bendruomeniečius saugiai elgtis kelyje, viešinti informaciją apie bendruomenėse vykdomą saugaus eismo veiklą, išaiškinti aktyviausias, saugaus eismo srityje kūrybingiausias bendruomenes.
Eismo įvykiuose nukenčiantys pėstieji ir dviratininkai Lietuvoje yra viena iš opiausių problemų. Kasmet iš visų eismo įvykiuose žuvusių žmonių 35–40 proc. sudaro pėstieji (2014 m. jie sudarė apie 41 proc. visų žuvusiųjų keliuose). Didžioji dalis pėsčiųjų eismo įvykiuose nukenčia tamsoje – kasmet iš visų žuvusių pėsčiųjų apie 2/3 žūsta tamsoje.
 
Tarp žuvusiųjų daugiausia 65-erių metų ir vyresnio amžiaus eismo dalyvių, o beveik kas antro žuvusiojo eismo įvykiuose amžius – virš 45 metų.
Todėl šiuo projektu (konkursu) siekiama atkreipti dėmesį į vidutinio ir vyresnio amžiaus bendruomeniečių saugumą keliuose.
Kauno bendruomenių centrų asociacijos nuomone, eismo saugumas yra aktualus ir miestų bendruomenių centrams, todėl kviečiame aktyviai dalyvauti šiame konkurse.
Tikimės, kad dalyvaudami konkurse nepristigsite kūrybinių minčių, įgyvendinsite daug gražių darbų, įdomių saugaus eismo renginių ir tuo aktyviai prisidėsite prie avaringumo mažinimo ir kultūringo elgesio kelyje ugdymo.
Smulkiau apie konkursą: http://www.lakd.lt/lt.php/eismo_saugumas_bendruomenese/konkursas_eismo_saugumas_bendruomenese_2015_m/19266
Konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“ nuostatai: 
PDF formato failas (598 kB) 
DOCX formato failas (65 kB) 

2015-03-14

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple