Kauno bendruomenių centrų asociacija

"Eismo saugumas bendruomenėse 2015" pirmasis renginys

"Eismo saugumas bendruomenėse 2015" pirmasis įvadinis seminaras įvyko vakar, balandžio 15 d., Vitebsko bibliotekoje. Dalyvavo Kauno VPK bendruomenės A. Grėblikaitė, R. Zinkevičienė, J. Juršytė ir I. Duobaitė, Kauno Kelių policijos pareigūnė, vyr. specialistė R. Henriot, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos projekto koordinatorė, S. Grigaliūnienė, KBCA pirmininkas prof. R. Navickas, "Amalės", A. Šančių, Muravos, Kaunėnų BC pirmininkai, vaikų dienos centro "Vaikų stotelė" auklėtiniai ir savanorės, vietos gyventojai.

"Eismo saugumas bendruomenėse 2015" pristatė Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorė ir projekto koordinatorė M. Bindokaitė. Ji papasakojo, kad Eismo saugumo konkurso iniciatorė ir organizatorė yra Lietuvos automobilių kelių direkcija, ir šis konkursas vyksta nuo 2010 m. Iki šiol šį projektą vykdė tik kaimo bendruomenės, tačiau eismo saugumas labai svarbus ir miestiečiams. Šių metų konkursas skirtas vyresniojo amžiaus žmonėms, nes liūdnoji statistika rodo, kad didžioji dauguma nukentėjusių eismo įvykiuose yra būtent senjorai. M. Bindokaitė papasakojo, kad projekto metu bus 12 renginių, iš kurių 8 vyks Kauno bendruomenių centruose: Aleksoto, "Draugystės", Lampėdžių, Vaišvydavos, Panemunės, Šilainių, Kalniečių ir "Žaliojo Ąžuolyno" BC, o 4 organizuoja KBCA.

Kauno VPK PV bendruomenės pareigūnų koordinatorė vyr. specialistė Agnė Grėblikaitė papasakojo apie Kauno bendruomenės pareigūnų darbą, apie saugią kaimynystę ir apie pareigūnų bendradarbiavimą su bendruomenėmis. Ji papasakojo, kad savo darbe pareigūnai susiduria ir su eismo saugumo problemomis, su saugaus eismo taisyklių pažeidimais, gyventojų nusiskundimais dėl perėjų, ženklų gatvėse, pažymėjo, kad dauguma eismo įvykiuose nukentėjusių yra vyresniojo amžiaus žmonės, ir pėstieji, kurie linkę nesilaikyti eismo taisyklių. Tai parodė ir visai neseniai bendruomenės pareigūnų vykdyta prevencinė akcija "Nebūk vienas iš 21", vykusi 2015 balandžio 3 d. "21" reiškia, kad 2014 m. Kaune žuvo 21 pėstysis eismo dalyvis. Dauguma jų nesilaikė eismo saugumo taisyklių. Iliustruodama savo pasakojimą, A. Grėblikaitė parodė šios akcijos video reportažą ir filmą apie pėsčiųjų eismo taisyklių pažeidimus. Visi pažeidėjai perėjo gatvę ne pėsčiųjų perėjose, pasiteisindami, kad pėsčiųjų perėjos yra per toli, o jie pasižiūrėjo, ar neartėja transportas...

Apie Eismo taisykles pėstiesiems ir dviratininkams, apie eismo taisyklių pažeidimus ir nukentėjusių amžių papasakojo Kelių policijos vy. specialistė Rasita Henriot. Ji paminėjo, kad mūsų vaikai geriau nei suaugę laikosi tasyklių, todėl pasitelkusi Vaikų dienos centro "Vaikų stotelė" auklėtinius ji surengė vaikų ir suaugusių viktoriną, kaip reikia pereiti perėją, kaip apsirengti tamsiu paros metu, kokiomis papildomomis apsaugos priemonėmis turi būti pažymėtas dviratis, atsakė į seminaro dalyvių klausimus. Aktyviausieji dalyviai - vaikai buvo apdovanoti dovanėlėmis ir saldainiais.

Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos, projekto vykdytojos, koordinatorė Sigita Grigaliūnienė papasakojo apie atšvaitus, dar kartą priminė kelių eismo taisykles pėstiesiems tamsiu paros metu, parodė kaip ir kur segami atšvaitai.

Renginio metu visi dalyviai gavo atšvaitus ir kartu nusifotografavo. Pasibaigus renginiui pareigūnai atsakė į klausimus. Seminare dalyvavo apie 30 suaugusiųjų, tame tarpe du neįgalūs, pasižymėję aktyvumu ir 10 vaikų, dienos centro auklėtinių.

Dėkojame visiems dalyviams ir linkime būti saugiems gatvėje!

Nuotraukos yra čia: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1636334576581747&id=1514571238758082

2015-04-16

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple