Kauno bendruomenių centrų asociacija

Kviečiame pasirašyti Žaliakalnio bendruomenių peticiją dėl Pelėdų kalno vientisumo išsaugojimo

KBCA jau kvietė 2015 m. balandžio 14 d., į Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto Žaliakalnio bendruomenės ir menininkų diskusiją: "Čiurlionis lofte? Kaip išsaugosime tarpukario Žaliakalnio dvasią Pelėdų kalne?".
Diskusijoje buvo papasakota apie verslininkų norus fakulteto teritorijoje, turinčioje kultūrinę, istorinę ir pavėldosauginę vertę, įrengti taip vadinamus Pelėdų loftus. Ir bendruomenių centrai, ir susirinkę menininkai, architektai, fakulteto vadovybė pasisakė prieš šį projektą.
Apie padėtį šioje Žaliakalnio vietoje rašė "Kauno diena": http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/peledu-kalne-kofliktas-del-apleisto-pastato-682680#.VTd19JOoPK8; http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/ar-peledos-apgins-savo-teritorija-640031#.VTd18pOoPK8.
Žaliakalnio bendruomenių organizacijos ir Meno mokykla (dabar – Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas) kviečia kiekvieną geros valios pilietį pasirašyti peticiją “Dėl saugomo paveldo (Žaliakalnis, Pelėdų kalnas, A. Mackevičiaus 27) objekto teritorinio vientisumo ir paskirties”. peticiją išsaugoti unikalią teritoriją.

Kviečiame apsilankyti šiame puslapyje ir pareikšti savo nuomonę: http://asesupeleda.com/peticija/.

2015-04-22

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple