Kauno bendruomenių centrų asociacija

Edukacinis užsiėmimas "Žvakių liejimo tradicijos"

KBCA, vykdydama Kauno m. sav. biudžeto lėšomis finansuojamą projektą "Asociacijos veiklos plėtra", jame numačiusi kartu su bendruomenių centrų rankdarbių mėgėjomis organizuoti mokomuosius užsiėmimus, kuriuose bus dalinamasi patirtimi ir mokinamasi naujų rankdarbių ir amatų. Projekto vykdymo metu numatyti keturi įvairūs  užsiėmimai.
Vienas iš tokių užsiėmimų - vaškinių žvakių liejimo pamoka "ŽVakių liejimo tradicijos", įvyko balandžio 28, asociacijos biure.

Užsiėmimą vedė Tradicinių amatų meistrė Sigita Grigaliūnienė, aktyvi Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos narė. Ji parodė kaip formose liejamos įvairios figūrinės žvakutės ir kalėdiniai eglučių žaisliukai, papasakojo apie vaško ir medaus savybes, apie bičių naudą, jų  elgesį, parodė, kaip pažinti gerą medų.
Kiekviena iš dalyvių galėjo išbandyti ir išsiliejo po žvakutę ir kalėdinį žaisliuką.
Smagiausia užsiėmime buvo, kai belaukiant kada sustings vaškas, visos moterys pasidarė medaus ir kavos kaukę - pylingą rankoms. Su kauke pabuvome apie 20 min, tuo metu S. Grigaliūnienė pasakojo apie namines, visiems prieinamas priemones išlaikyti moters veidą skaistų, o rankas švelniomis.
Užsiėmime taip pat buvo papasakota apie būtinybę segėti atšvaitus, buvo išdalinti gražūs, rišamis ant rankinukų atšvaitai.
Užsiėmas neprailgo, moterys dalinosi įspūdžiais ir patirtimi. Dalyvavo Šilainių, Vilijampolės, Palemono ir "Žaliojo Ąžuolyno centrų moterys. 




2015-05-01

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple