Kauno bendruomenių centrų asociacija

Konferencija M. Romerio universitete

Gegužės 7 d. (I-414 aud.) Mykolo Romerio universitete įvyko septintoji praktinė – mokslinė konferencija ,,Efektyvumas viešajame sektoriuje: kuo vadybos teorijos gali pasitarnauti ir ką praktikai gali patarti?".

Konferencijos tikslas - diskutuoti dėl mokslo institucijų aktyvesnio įsitraukimo ir įtraukimo į viešojo administravimo procesą ir mokslinių teorijų ir modelių taikymą praktikoje. Pranešėjai: mokslininkai, Seimo ir vyriausybės nariai, Viešojo administravimo institucijų ir įstaigų atstovai, mokymo centrų atstovai, savivaldybių politikai ir administracijų atstovai, MRU socialiniai partneriai ir alumnai. 
Mykolo Romerio universitetas kartu su informaciniu partneriu „Savivaldybių žinios“ skelbė respublikinį konkursą vietos bendruomenėms "Švyturys 2015"
Konferencijos metu buvo paskelbti ir apdovanoti laimėtojai šiose nominacijose:

  • Pirmoji nominacija – „Vietos bendruomenės lyderio – vadybininko“ - Milda Kuodienė, Panevėžio r. Jotainių kaimo bendruomenės pirmininkė;
  • Antroji nominacija – „Vietos bendruomenės sėkmės istorija“ - Varnėnų kaimo bendruomenė, Lazdijų r.;
  • Trečioji nominacija – „Bendruomeniškiausios seniūnijos arba savivaldybės“ - Darbėnų seniūnija, Kretingos r.

Šių metų konferencija buvo skirta bendruomenių judėjimui Lietuvoje, bendruomeniškumo ugdymui ir vadybai bendruomenėse. Šiomis temomis pranešimus skaitė MRUNI dėstytoja prof. I. Leliūgienė - "Iššūkiai ir lūkesčiai bendruomenių centrų lyderimas šiuolaikinėje visuomenėje", prof. dr. G. Navaitis - Sėkminga bendruomenė: svajonė ar tikrovė?". Apie vadybos teorijos taikymo galimybes Vietos savivaldos įstatyme kalbėjo doc. dr. J. Punys, apie Vietos bendruomenių savivaldos programos patirtį - SADM Bendruomenių sk. vadovas A. Kučikas, Lietuvos ateities planavimo strategijų kūrimą - Seimo narys dr. E. Vareikis ir kiti.

Konferencija baigėsi duskusija "Jei aš būčiau prezidentas, ką daryčiau stiprindamas vietos bendruomenes", kurioje aktyviai dalyvavo M. Romerio universiteto studentai.
Konferencijoje  ir diskusijose dalyvavo ir Kauno bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas R. Navickas, LVBOS pirmininkas A. Račkauskas, Vilniaus bendruoemnių asociacijos atstovai: R. Micka. E. Misiulis, M. Demšė ir kiti, Konferencijoje dalyvavo ir Seimo narys D. Jankauskas.

Rengėjai: MRU Viešojo administravimo institutas, Vadybos institutas, Ekonomikos ir verslo institutas, Edukologijos ir socialinio darbo institutas, Kauno technologijos universitetas.
Visa konferencijos medžiaga bus paskelbta čia: http://bendruomeniskumas.mruni.eu/?page_id=239

Renginio nuotraukas galima pažiūrėti čia: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1608537399421878&id=100007969005265&notif_t=like

2015-05-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple