Kauno bendruomenių centrų asociacija

Susitikimas su Lenkijos savanoriais Petršiūnų BC

Gegužės 20 d. Kauno bendruomenių centrų asociacijos atstovai dalyvavo Petrašiūnų bendruomenės centro konferencijoje "Bendruomeniškumas, savanorystė ir mokymasis visą gyvenimą. Kaip tai susiję? Bendruomenių centrų ir Trečiojo Amžiaus Universitetų patirtis Lietuvoje ir Lenkijoje“
Konferencijos metu buvo pasidalinta savanorystės patirtimi Lietuvoje ir Lenkijoje, buvo papasakota apie bendruomeninį judėjimą Lietuvoje ir Kauno bendruomenių organizacijas, Lenkijos ir Lietuvos Trečiojo universitetų veiklą.

Konferencijoje dalyvavo Petrašiūnų bendruomenės centro (PBC) – direktorė I. Mikučionienė ir projekte AFIS(ZA): Active Framework of Intercultural Solidarity (Zenith of Ageing) dalyvavusios 4 savanorės; Kauno
bendruomenių centrų asociacijos (KBCA) administratorė M. Bindokaitė, bendruomenių centrų atstovai; prof. Socialinių mokslų daktarė I. Leliūgienė, M. Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto Kauno skyriaus (M. Čoboto TAU) direktorė J. Andriušienė, Trečiojo amžiaus universiteto Bialystoke (TAU Bialystoke) prezidentė, projektų vadovė ir jos pavaduotoja bei 6 projekte dalyvavę savanorės.
Prof. I. Leliūgienė pasakojo apie Bendruomeninę savanorystę, administratorė M. Bindokaitė - apie Bendruomenių judėjimą Lietuvoje ir savanorystės patirtį Kauno centruose,  J. Andriušienė bei Bialystoko TAU universiteto projekto vadovė papasakojo apie Kauno ir Bialystoko Trečiojo amžiaus universitetus. Apie projekto eigą pasakojo projekto vadovas T. Senūta, apie Petrašiūnų BC veiklą - I. Mikučionienė.
Diskusijų metu petrašiūnietės ir Lenkijos savanorės papasakojo apie savo įspūdžius, savanoriaujant sunkių ligonių slaugos namuose, psichikos ligų ligoninėje ir bendravimą su neįgaliais vaikais, laisvalaikio programas.
Įspūdžiais buvo dalintąsi ir prie kavos puodelio. Savanoriai apdovanojo vieni kitus atminimo dovanėlėmis.
Sužinojome daug naujo ir kartu pasidžiaugėme petrašiūniečių sėkminga veikla.
Petrašiūnų BC projektas vykdomas pagal Švietimo mainų paramos fondo Grundtvig senjorų savanorių projektų programą. 
Susitikime dalyvavo ir Kauno VPK bendruomenės pareigūnai: R. Zinkevičienė, A. Melajevienė ir E. Pliokštys, Amalių, Palemono ir Šilainių BC atstovai.

Ktas Petrašiūnų BC projektas BASE yra muzikinis ir vykdomas su 4 šalimis. Gegužės 24 d. Girstučio rūmuose šio projekto dalyvių koncertas.

Nuotraukos iš susitikimo yra čia: https://www.facebook.com/aris.as.359/media_set?set=a.587496134687500.1073741891.100002813561536&type=1&pnref=story

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1649948418553696&id=1514571238758082

2015-05-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple