Kauno bendruomenių centrų asociacija

Seminaras "Su(si)tarkim" Kauno rajono bendruomenėms

Gegužės 26 d. Lietuvos laisvosios rinkos institutas organizavo seminarą „Bendruomenė, investicijos ir aplinkosauga: kaip vertinti, dalyvauti, komunikuoti“, skirtą Kauno rajono vietos bendruomenių atstovams.
Seminarą vedė Lietuvos laisvosios rinkos Žilvinas Šilėnas.
Seminaras yra iš LLRI pradėto šiais metais mokymų ciklo bendruomenėms, kaip argumentuotai diskutuoti ir taikiai susitarti su valdžios institucijomis aktualiais bendruomenėms investicijų klausimais.
Mokymuose dalyvavo Kauno miesto ir rajono bendruomenių organizacijos, Kauno r. savivaldybės atstovai.
Mokymų tikslas - supažindinti bendruomenes su investicijomis aplinkos apsaugos srityje, statant naujus objektus, tiesiant kelius, kaip vertinti investicijas vietos bendruomenių ir valdžios institucijų atžvilgiu, kokia teisinė bazė ir kaip argumentuoti bendruomenių aplinkosaugines nuomones. Kaip sutarti su žiniasklaida ir patraukti jos dėmėsį į aktualias vietos bendruomenei problemas, kaip kreiptis į valdžios institucijas, kad bendruomenes išgirstų. Kai kurios problemos buvo nagrinėjamos, sprendžiant praktines užduotis. Seminaras buvo įdomus, aktualus. Dėl laiko stokos nedaug sužinojome, kaip atstovauti bendruomenei sprendžiant vieną ar kitą problemą, tačiau tikrai malonu, kad Laisvosios rinkos institutas pradėjo tokį mokymų ciklą bendruomenėms.

Seminare malonu buvo susipažinti su naujai įkurta Žemųjų Šančių bendruomene ir jos aktyvistėmis.

2015-05-27

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple