Kauno bendruomenių centrų asociacija

Eismo saugumas ir saugi kaimynystė "Veršvos" bendruomenėjė

Gegužės 27 d. įvyko jau trečiasis KBCA projekto "Eismo saugumas bendruomenėse 2015" renginys Vilijampolės bendruomenės centre "Veršve". Šįkart vilijampoliečiai kartu su asociacijos "Šviesuva" atstovais paminėjo Kaimynų dieną ir kartu su bendruomenės pareigūnais aptarė saugios kaimynystės ir eismo taisyklių laikymąsi gatvėje.

Asociacijso projektą pristatė KBCA koordinatorė M. Bindokaitė. Ji pažymėjo, kad šiuo projektu siekiama priminti, kad eismo taisyklių laikymasis labai svarbus ne tik kaime, bet ir mieste, kad pažymėjo, kad projektas skirtas pagyvenusių žmonių saugai, pasveikino su Kaimynų diena ir pristatė svečius: Kauno apskr. VPK Santakos PK viršininką Dainių Dobilą ir bendruomenių pareigūnus: Ealdą Pliokštį ir Astą Melajevienę, LKBS koordinatorė Sigitą Grigaliūnienę.

Viršininkas D. Dobilas trumpai papasakojo apie kriminogeninę situaciją Kauno m.  Vilijampolės seniūnijoje, pažymėjo, kad vyresnio amžiaus žmonėms būtina saugotis sukčių, laikytis kaimynystės ir esant bet kokiai, jų manymu, pavojingai situacijai, skambinti į policiją. Policijai būtina pranešti apie įvairius atvejus, kai drumsčiama aplinkinių gyventojų ramybė, esant smurtui šeimoje, skriaudžiant vaikus ir moteris. Viršininkas atsakė į įvairius klausimus, žmonės pateikė konkrečius ramybės drumstėjų adresus, teiravosi patarimo, ką daryti vienu ar kitu atveju.
D. Dobilą papildė A. Melajevienė, turinti didelį stažą dirbant su nepilnamečiais vaikais. Savo kalbą ji nukreipė apie būtinybę laikytis ir saugaus eismo taisyklių, nes pagal statistiką labiausiai nukenčia būtent senjorai, kurie trumpindami kelią, bėga per gatvę ne perėjose. Buvo parodytas filmas "Nebūk vienas iš 21!". Pavadinimas reiškia, kad 2014 m. žuvo 21 pėstysis. Policijos akcija buvo organizuota pėsčiųjų eismo pažeidimams išaiškinti. Deja, dažniausi atvejai, kai, nekreipiant dėmesio net į kitoje gatvės pusėje stovintį policininką, yra pereinama per gatvę ne perėjose.

LKBS koordinatorė Sigita Grigaliūnienė labai nuotaikingai papasakojo apie atšvaitus, surengė viktoriną susirinkusiems apie pėsčiųjų saugų elgesį tamsiu paros metu ir važiuojant dviračiu, reikalavimus dviratininkams, apie atšvaitų dėvėjimą. Kaip žinia, Kaunas - dviratininkų miestas, o susirinkę senjorai ne išimtis, mėgsta minti dviratį. Todėl klausimai biro kaip iš gausybės rago. Visiems susirinkusiems buvo išdalinti atšvaitai, visi kartu nusifotografavo.

Vilijampolės bendruomenės pareigūnas E. Pliokštys papasakojo apie saugios kaimynystės principus, paaiškino, ką daryti, išvykus iš namų, paragino pranešti apie pažeidimus artimoje aplinkoje policijai, rekomendavo įrengti vaizdo kameras daugiabučiuose. Kartu su A. Melajeviene E. Pliokštys atsakė į klausimus apie asmens ir asmens duomenų apsaugą, kur kreiptis, esant triukšmui ir aplinkos teršimui ir pan.

Renginį užbaigė nuotaikingas vilijampoliečių senjorų klubo ansamblis "Berželis" koncertas. Visi išsiskirstė su gera nuotaika. Šiek tiek gaila, kad renginyje dalyvavo mažiau žmonių negu tikėtasi. Tikimės, kad suteikta informacija pasieks ir kitus bendruomenės narius.
Vilijampolės BC "Veršva" renginys buvo paskutinis informacinio - aiškinamojo pobūdžio renginys apie būtinybę laikyti saugaus eismo taisyklių bei apie saugios kaimynystės principus, dalyvaujant ir Kauno m. policijos bendruomenės pareigūnams. Kiti KBCA susivienijimo renginiai numatomi praktinio pobūdžio: dviratininkų žygiai Aleksote ir Vaišvydavoje, šventė Panemunėje, akcija Kauno miesto Rudens mugėje ir kiti.

Sekantis renginys - Kauno bendruomenių centrų "Bendruomenių sveikatingumo, fizinio aktyvumo ir saugumo diena", kuris vyks birželio 6 d. Kauno Santakos parko stadione.

 

2015-05-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple