Kauno bendruomenių centrų asociacija

Bendruomenių sveikatingumo ir saugumo diena

Gražus oras ir puiki nuotaika lydėjo ir šių metų Kauno bendruomenių centrų asociacijos (KBCA) sveikatingumo,  fizinio aktyvumo ir saugumo dienos renginį, vykusį birželio 6 d. Santakos parko stadione. Su švente pasveikino KBCA pirmininkas R. Navickas ir palinkėjo visiems smagios nuotaikos.

Šventė prasidėjo mažųjų gimnasčių iš Kauno meninės gimnastikos klubo "Elegancija" pasirodymu. Visi susižavėję plojo trims mergytėms, kurios pievoje atliko meninės gminastikos elementus. Šią džiugią nuotaiką palaikė Joanos Bartaškienės mankšta, kurioje dalyvavo visi dalyviai. Po linksmos mankštos sekė lėtesnė - priešstresinė mankšta, kurią vedė gydytoja Aurelija Davydavičienė. Kartu su klubo "Džiaugsmo sala" narėmis ji parodė, kaip atsipalaiduoti, kaip masažuoti save ir namiškius, kaip taisyklingai kvėpuoti. Šiaurietiško ėjimo mėgėjus mokė šiaurietiško ėjimo meistrai J. Koryzna ir J. Bazevičienė, kurie parodė ir mankštas naudojant šiaurietiško vaikščiojimo lazdas.

Po mankštos sekė šventės dalyvių -  kovos menų Wing tsun kung fu ir "Husaro kardas" klubų pasirodymai. Apie kardų kovos meną ir istoriją Lietuvoje  papasakojo klubo vadovas R. Lazauskas, jis su savo partneriais iš Vilniaus pademonstravo dvikovą. Kung fu grupė parodė kovos elementus ir pamokė norinčius savigynos elementų gatvėje.

Mūsų nuolatiniai partneriai iš Kauno m. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro (VSB) pasakojo apie biuro veiklą, sveikatinimo priemones ir dalino sveikatinimo literatūrą, surengė viktoriną apie sveikatą, kurioje visiems dalyviams buvo įteiktos dovanėlės, dalino atšvaitus su biuro atributika.

Viso renginio metu veikė vaikų žaidimo aikštelė, vaikai joje piešė, žaidė įvairius žaidimus. Vaikų piešiniai buvo iškabinti renginio metu.

Šių metų sveikatingumo ir fizinio aktyvumo dienos renginio antroji dalis buvo skirta saugumui kelyje. Labai daug Kauno bendruomenių centrų narių dalyvauja daugelyje miesto dviračių žygių, todėl organizuota KBCA susivienijimo projekto "Eismo saugumas bendruomenėse 2015" akcija - figūrinio važiavimo varžybos mažiesiems ir suaugusiems dviratininkams "Ar moki valdyti dviratį?". Lietuvos sporto universiteto (LSU), asociacijos nuolatinis partneris organizuojant sveikatingumo priemones, - studentai organizavo tokias varžybas, kad net patyrę dviratininkai pripažino, kad trasa buvo sudėtinga. Trasoje teko zigzagu apvažiuoti kliūtis, aštuoniukes, apsukti ratą, pravažiuoti pro horizontalius ir vertikalius vartus, paimti zuikį nuo kėdės ir padėti ant kitos, pervažiuoti per lentą - sūpynes - viso 7 užduotys. Ne visi dviratininkai išdrįso išbandyti savo jėgas. Linksmiausi vairuotojai buvo mūsų mažieji, kurių mažiausiam buvo 2.5 metukų. Mažasis Justas, drąsiai įveikė visas kliūtis. Lenktyniaujančių vaikų buvo penki. Visi buvo apdovanoti prizais. Kauno VPK bendruomenės pareigūnai, stebėję figūrinio važiavimo varžybas, paaiškino, kad figūrinis važiavimas suteikia reikiamų įgūdžių valdant dviratį gatvėje, užmiesčio takuose, padeda įsisavinti saugaus eismo taisykles. Figūrinis važiavimas buvo vertinamas pagal važiavimo laiką ir padarytas klaidas. Šiemet nebuvo sudarytos bendruomenių centrų komandos, todėl varžybų teisėjai, remdamiesi rezultatais, paskelbė pirmų trijų vietų vyrų ir moterų nugalėtojus. Jais buvo pripažinti Aleksoto BC vyrai ir Romainių BC moterys. Visi kaip apdovanojimą gavo saugos liemenes, buvo apdovanoti dalyvių diplomais ir atminimo dovanomis. Figūrinio važiavimo varžybose dalyvavo Aleksoto, "Žaliojo Ąžuolyno", Romainių, "Amalės" dviratininkai ir jų mažieji - viso 18 dalyvių.

Figūrinio važiavimo metu ir po varžybų bendruomenės pareigūnai žymėjo dviračius ir asmeninius dalyvių daiktus, konsultavo šventės dalyvius.

Baigiantis šventei dėkojame visiems mūsų partneriams, padėjusiems organizuoti renginį: Lietuvos sporto universitetui ir dėstytojai Kristinai Visagurskienei, Kauno policijos bendruomenės pareigūnų komandai ir koordinatorei Agnei Grėblikaitei, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentei Joanai Bartaškienei, Kauno m. savivaldybės Visuomenės sveikatos biurui ir mielajai Monikai Straupytei, Kauno jungtiniam sveikatos klubui, sveikatos klubui "Džiaugsmo sala" ir jos vadovei Aurelijai Davydavičinei, Wing tsun kung fu ir "Husaro kardas" klubams ir jų vadovui Remigijui Lazauskui, šiaurietiško vaikščiojimo instruktoriams Janinai Bazevičienei ir Jonui Koryznai, visiems studentams ir bendruomenių centrų savanoriams, talkinusiems renginio metu.

Renginys buvo projekto "Asociacijos veiklos plėtra", finansuojamo Kauno m. savivaldybės lėšomis veiklos ir Lietuvos kelių direkcijos projekto "Eismo saugumas bendruomenėse 2015" priemonės.

 

 

 




2015-06-08

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple