Kauno bendruomenių centrų asociacija

Mokymai socialinio verslumo tema

Birželio 19 d. Kauno bendruomenių centrų asociacija organizavo mokymus Kauno m. BC ir NVO aktyvui "SOCIALINIS AR BENDRUOMENINIS VERSLAS – KAIP UŽSIDIRBTI, PADEDANT KITIEMS". Mokymus vedė lektorė  Irena Pranskevičiūtė, Stokholmo ekonomikos mokyklos verslo administravimo magistrė, turinti daugiau nei 15 metų vadovavimo patirtį, nuo 2007 metų aktyviai dalyvaujanti NVO, socialinio verslo politikos ir švietimo srityse, konsultuojanti Lietuvos bendruomenių organizacijas socialinio verslo srityse, padedanti kurti naująsias 2014-2020 m. kaimo ir miesto bendruomenių strategijas.
Mokymų metu sužinojome apie socialinio ir bendruomeninio verslo pagrindus ir gerąją praktiką, sėkmingo mažojo verslo modelius, socialinių verslo organizacijų kriterijus, kaip pradėti verslą, kokios daromos klaidos ir kaip jas išspręsti, koks bendruomenių vaidmuo skatinant verslumą. Seminare buvo paliesta ir miestų vietos veiklų grupių veikla, strategijos. Dalyviai atliko užduotis, susijusias su pinigų, idėjų ir išteklių skirstymu ir kt. Praktinių užsiėmimų metu lektorė aiškino, kaip kuriamas sėkmingas socialinio verslo modelis, kaip valdyti pajamas ir kt. Paliestas temas lektorė iliustravo pavyzdžiais, atsakinėjo į iškilusius klausimus. I. Pranskevičiūtė pabrėžė, kad visi socialinio verslo modeliai, principai tinka ne tik bendruomenių organizacijoms, bet ir NVO.
Laikas mokymuose prabėgo greitai, mokymai buvo labai naudingi. Liko daug klausimų neatsakyta,  todėl nutarta atlikti nedidelę apklausą, kad naujiems mokymams parinktume panašią temą. KBCA numato dar vienus mokymus panašia tema rudenį.
Džiugu, kad mokymuose dalyvavo ir mūsų bendruomenių centrų atstovai, bet atstovai ir iš kitų NVO.
Daugiau nuotraukų yra feisbuke: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1660552217493316&id=1514571238758082

2015-06-21

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple