Kauno bendruomenių centrų asociacija

Išvyka į Raudondvario bendruomenės centrą

Liepos 2 d. didelis būrys Kauno bendruomenių centrų atstovų rinkosi į Raudondvario dvarą, kuriame susitikome su Raudondvario kaimo bendruomenės centro aktyvu.
Susitikime dalyvavo centro pirmininkas Algirdas Svidinskas, valdybos narė L. Čekanauskienė. Apie Raudondvarį ir Raudondvario bendruomenes išsamiai papasakojo buvusi ilgametė Raudondvario kultūros centro vadovė Violeta Visockienė.

Raudondvaryje veikia du bendruomenės centrai: Raudondvario kaimo bendruomenės centras (pirm. Algirdas Svidinskas) bei 2013 m. susibūrusi Raudondvariečių bendruomenė (pirm. Jurga Petrauskienė). Bendruomenės telkia gyventojus problemų sprendimams bei laisvalaikiui, prisideda prie švenčių organizavimo, rašo projektus.
Pagrindinės bendruomenių veiklos kryptys:  projektai ir veiklos, duodančios apčiuopiamą ir ekonominę naudą raudondvariečiams bei Raudondvario apylinkių gyventojams, puoselėjantys bendruomeniškumą, pilietiškumą ir bendravimą, skatinantys Raudondvario ir jo aplinkinių rajonų gyventojus tapti bendruomenės nariais bei projektai, teikiantys savirealizacijos galimybes bendruomenės nariams. Projektai teikiami Lietuvos respublikos ir Europos Sąjungos Kaimo plėtros fondų programų finansavimui gauti.
Apžvelgiant bendruomenių vykdomą socialinę veiklą, ji daugiau remiasi pavieniais labdaringais renginiais ir akcijomis, įtraukiant vietos mokyklą ir jaunimo organizacijas. Organizuojama daug kultūrinių renginių, garsi Raudondvario šventė, rudens mugė. Raudondvario kaimo BC aktyviai bendradarbiauja su Romainių BC, kurios pirmininkė V. Visockienė. Kartu organizuoti bendri kultūriniai renginiai Šilainių ir Vilijampolės seniūnijose
Tačiau Raudondvaryje ne paslaptis, kad abi bendruomenes skiria tam tikri požiūriai į tą pačią veiklą ir kol kas jos neveikia kartu.
Raudondvario bendruomenė 2011-2012 metais aktyviai dalyvavo ES lėšomis atnaujinant dvaro teritorijos parką ir rožyną.
Po susitikimo buvo organizuota ekskursija, kurioje susipažinome su pagrindiniuose pilies dvaro rūmuose atidarytu Juozo Naujalio ir grafų Tiškevičių ekspozicijomis, dvaro kultūros ir dailės muziejumi, rekonstruotomis dvaro arklidėmis, kuriose bus įrengtas menų inkubatorius, puikiąja oranžerija, pasivaikščiojome po parką, apsilankėme Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčioje, nusifotografavome prie vienintelio Lietuvoje J. Naujalio paminklo.
Daugiau nuotraukų yra čia: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1667030746845463&id=1514571238758082

 

 

2015-07-07

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple