Kauno bendruomenių centrų asociacija

Žaliojo Ąžuolyno BC išvyka ir eismo saugumo akcija

Rugpjūčio 8 d. BC "Žaliasis Ąžuolynas" organizavo Žaliakalnio bendruomenės išvyką į Bistrampolio dvarą ir Panevėžio rajoną. Išvykoje dalyvavo daugiau kaip 40 žaliakalniečių.  
Bistrampolio dvaras - yra vienas iš reikšmingiausių dvarų Šiaurės Lietuvoje, įsikūręs 14 kilometrų nuo Panevėžio, netoli Uliūnų gyvenvietės, 700 metrų nuo kelio Via Baltica. Iki šių dienų išlikę dvaro rūmai pastatyti 1850 metais, dabar atrestauruotas ir įdomus.
Ekskursiją dvare vedė kunigas Rimantas Gudelis. Jo dėka Bistrampolis atgijo naujam gyvenimui. Rimantas Gudelis yra Panevėžio katedros klebonas ir dvarą nusipirko viešoji įstaiga Jaunimo integracijos galimybių centras, kuriai jis vadovauja. Įvairių projektų lėšomis buvo rekonstruoti pastatai, sutvarkytas parkas, įrengtos arklidės, laikomi žirgai. Dvaras garsus savo Bistrampolio festivaliais, dvare yra viešbutis, daug pramogų, vyksta žirgų konkūrai.

Iš Bistrampolio autobusas pasuko link Piniavos kaimo, esančio šalia Panevėžio. Čia ekskursantų laukė ūkininkas ir aludaris Vidmantas Perevičius, kurio bravore verdamas senovinės, per 100 metų skaičiuojamos receptūros, kelių rūšių alus. V. Perevičiaus bravore "Piniavos alutis" gaminamas su raudonaisiais dobilais, aviečių stiebais, šviesus ir tamsus alus bei gira. Visi alūs turi kulinarinio paveldo statusą ir žinomi Lietuvoje. Kad alus puikus ir gerai atgaivina svilinant karščiams, įsitikinome degustacijos metu. Aludaris ir čia pasakojo daugybę istorijų apie alų ir įkurtą Panevėžyje  seklyčią "Prie uosio", esančius jame eksponatus, originalius žmogaus galvos formos ąsočius.

Kelionėje žmonės ne tik ilsėjosi, bet ir dalyvavo išvykos metu organizuotoje eismo saugumo akcijoje. Tokiu būdu BC "Žaliasis Ąžuolynas" prisidėjo prie asociacijos projekto "Eismo saugumas bendruomenėse 2015". Akcijos metu buvo išdalinti atšvaitukai su LAKD konkurso simboliu kačiuku su šviesoforu, KBCA administratorė M. Bindokaitė paaiškino, kur juos prisisegti, priminė, kad ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir šioje kelionėje reikia laikytis eismo taisyklių. Kelionės pabaigoje "Žaliojo Ąžuolyno" pirmininkė A. Didžgalvienė aktyviausias savo pagalbininkes ir kelionės organizavimo padėjėjas apdovanojo specialiais krepšiais su Lietuvos automobilių kelių direkcijos logotipu ir atšvaitais.

Kelionė buvo smagi ir saugi!

Nuotraukos yra facebook'o paskyroje: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1679832842231920&id=1514571238758082

 




2015-08-11

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple