Kauno bendruomenių centrų asociacija

Akcija "Už vairo blaivus"

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnai rugsėjo 11 d. primins vairuotojams, kad už vairo jie turi būti blaivūs. Pareigūnai vairuotojus stabdys ne norėdami juos nubausti, tačiau kartu su visuomenės sveikatos specialistais informuoti apie alkoholio žalą ir padovanoti suvenyrą – kvapą automobiliui, kuris nuolat primins, jog alkoholiui vairuojant reikia tarti „ne“. Neblaivių vairuotojų sukeltų eismo įvykių pasekmės dažnai būna tragiškos.

Be to, visuomenės sveikatos specialistai įspėja, kad didelis alkoholinių gėrimų kiekis gali būti žalingas žmogaus organizmui ir sveikatai. Alkoholis yra viena pagrindinių ankstyvos mirties priežasčių, nes sukelia sunkias ligas ar traumas. Alkoholis yra toksiškas, o nuolatinis jo vartojimas gali paveikti beveik visas kūno dalis. Tyrimai rodo, kad alkoholis paskatina daugiau nei 60 skirtingų ligų, o ilgalaikį alkoholio poveikį sveikatai žmonės dažniausiai pajunta tik tada, kai žala jau būna padaryta. Siekdami tai priminti, visuomenės sveikatos specialistai kartu su pareigūnais organizuoja akciją „Už vairo blaivus“.

Akcija „Už vairo blaivus“ vyks rugsėjo 11 d. penktadienį nuo 11.00 val. Akcijos vietos:

  • Prie Dainų slėnio esanti aikštelė;
  • Savanorių pr. „Hyper Maxima“ įvažiavimai į aikštelę;
  • PC „Savas“ įvažiavimai į aikštelę;
  • Pramonės pr. „Maxima“ įvažiavimai į aikštelę.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai ir Bendruomenės pareigūnai ragina vairuotojus saugoti save ir kitus ir nevairuoti išgėrus.

Kauno apskr. Vyr. policijos komisariato informacija: http://kaunas.policija.lt/ww/index.php/lt/4390

2015-09-10

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple