Kauno bendruomenių centrų asociacija

Mokymai "Socialinis virsmas: nuo įstaigos prie bendruomenės"

Rugsėjo 23-25 dienomis Subartėnuose, kompanijos Tegra poilsio ir konferencijų komplekse In Tegra House (Trakų rajone) vyko mokymai , atviro dialogo seminaras: "Socialinis virsmas: nuo įstaigos prie bendruomenės"
Mokymus organizavo organizacija “Art of Hosting Lietuvoje”, lektorė, viena iš įmonės "Amara" steigėja, Irena Pranskevičiūtė, vienas įtakingiausių pasaulyje virsmo lyderystės teoretikų prof. William Torbert bei  Heidi Gutekunst (Suomija), "Amara" gen. direktorė.
William Torbert yra vienas įtakingiausių pasaulyje virsmo lyderystės teoretikų, tuzino knygų autorius, Harvardo ir Bostono universitetų profesorius bei Amara Collaboration (www.amara.fi) įmonės, padedančios vadovams įgyvendinti tvarias organizacijų transformacijas, įkūrėjas William R. Torbert (JAV). Šį seminarą įkvėpė profesoriaus frazė: “ Problemą gali spręsti tik tuomet, jei suvoki esąs jos dalimi”.
Seminare dalyvavo pačių įvairiausių organizacijų ir įmonių atstovai: privačių, valstybinių ir NVO atstovai. Mokymuose buvo nagrinėjama atskirtį patiriančių žmonių gyvenimas bendruomenėje – kaip rašo programos kūrėjai - "tai ne vien socialinės politikos ar socialinių paslaugų reforma – tai istorinis mūsų šalies evoliucijos žingsnis. Toks virsmas yra sisteminis, paliečiantis    visus visuomenės narius, tad jo kūrimui ir įgyvendinimui būtinas atvirumas ir įvairių dalyvių įtrauktis. Šio atviro dialogo principu grįsto seminaro tikslas – drauge su verslininkais, mokslininkais, bendruomenių ir pelno nesiekiančių organizacijų atstovais, neįgaliaisiais, socialiniais darbuotojais ir įstaigų atstovais aiškintis, jausti, suvokti, svarstyti ir projektuoti alternatyvius scenarijus, kaip neįgalieji, šiuo metu gyvenantys įstaigose galėtų tapti lygiaverčiais bendruomenės nariais".
Seminare nagrinėtos temos palietė daugiafunkcinių namų steigimą kaimo vietovėje, kai uždaromos mokyklos, savižudybių prevencijos priemones, paliatyvios slaugos (mirštančių žmonių priežiūra) problemos ir vienišų žmonių bei neįgaliųjų įtraukimas į visuomenės gyvenimą. Seminare dalyvavo ir dirbantys su vaikais svečiai iš Ukrainos.

Seminaras buvo naudingas ir naujais ryšiais, patirtimi, išgyvenimais, noru tęsti pradėtus darbus, o aplinka In Tegra House komplekse ramino ir padėjo susikaupti, geriau pajusti grupės narius ir spręsti seminaro užduotis.
Smulkiau apie projektą: http://misijaimanoma.lt/
Nuotraukos yra kbca facebook paskyroje.

KBCA administratorė M. Bindokaitė

2015-09-28

Visos naujienos

© 2011-2024 KBCA. Visos teisės saugomos
Programinis sprendimas: WebTemple